Ljungskiles besked: Mollapolci lämnar klubben

Viktor Mollapolcis karriär tycks följa ett mönster:
Efter två år lämnade han FC Trollhättan, och likadant blev det i Oddevold.
Nu står det klart att det även fick räcka med två säsonger i Ljungskile.

Det var på onsdagen som klubben meddelade att parterna gått skilda vägar. Mollapolci, som bor i Lerum, spelade under fjolåret från start vid elva tillfällen och byttes in i lika många matcher.
– Det har varit bestämt sedan ganska länge att jag skulle lämna, säkert en månad. Jag kände väl att tiden inte räcker till riktigt och sedan var jag inte heller med i Jörgens (Wålemark, tränaren) planer till hundra procent, hävdar Viktor Mollapolci för TVG-fotboll.

Vad som händer nu vet han inte själv, men 27-åringen har tränat med Assyriska BK i division 2.
– Men jag tror inte att det blir någonting där. Det klickade inte riktigt.

Mollapolci, har annars, imponerande nog, sex raka säsonger i division 1 bakom sig. Den första var i FCT 2013, sedan han lämnat moderklubben Melleruds IF.

Nu riskerar den sviten att brytas.
– Det ska ju funka med familjen, men jag tycker fortfarande att fotboll är kul och om det blir division 1 vet jag inte. Jag tackar inte nej till det, men som jag känner just nu så lutar det väl mer åt att gå ner i division 2 kanske och köra ett år där. Det har blivit många långa resor och träningar med Ljungskile under de här två åren, säger han.

(Bild: Tommi Nyman)