LNIK-spelare bröt benet under träning: ”Verkligen tråkigt”

Lödöse Nygård har haft sin beskärda del av skador, och har nu drabbats av ännu en:
Embla Petersdotter bröt benet i samband med tisdagens träning.
– Det lär inte bli någon fotboll under vårsäsongen, konstaterar hon.

När TVG-fotboll når den 22-åriga mittfältaren, som vid två tillfällen under den gångna division 1-säsongen togs ut i Tifosielvan, är hon fortfarande förvånad över hur illa det gick.

Det var nämligen ingen kollision eller tackling som gjorde att benet – strax över fotknölen – gick av.
– Det kändes nästan som att jag fastnade i gräset och stampade ifrån. Jag föll ihop och det knäckte till, och så var benet av. Det var en jättekonstig situation, inget motlägg eller så. Det är lite udda. Jag har brutit benet förut men den här gången kändes det inte likadant, berättar Embla Petersdotter (till höger på bilden).

Hon transporterades samma kväll till Kungälvs sjukhus, där man gipsade benet. Någon operation kommer förhoppningsvis inte att behövas, men det vet man först om några veckor.
– Gipset kommer jag att ha i sex veckor, och om benet ligger rätt så hoppas jag slippa operation. Sedan blir det rehab i ytterligare några veckor så det lär inte bli någon fotboll under vårsäsongen.

Petersdotter, som till vardags pluggar litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, är förstås nedslagen efter beskedet.
– Det är verkligen tråkigt när försäsongen precis dragit igång och vi fått en ny tränare. Det känns som att jag hade mycket att ge också. Det är ett steg bakåt, men man får se framåt och satsa på hösten istället. Sedan har vi ju många spelare skadade redan så det är inte optimalt för laget, säger hon och syftar bland annat på den korsbandsskadade trion Gabriella Jonasson, Emilia Löfström samt Jessica Johannesson.

(Bild: Bibbi Dahlström)