LNIK värvar 19-åring – som gör entré först till sommaren

Lödöse Nygård kan få god användning av sitt senaste nyförvärv.
19-åriga Sofia Olsson ansluter dock inte förrän i sommar.
– Hon har bra fysik och en väldigt bra fot, säger tränaren Roberto Jakobsson.

Olsson tillbringade den senaste säsongen i division 2-laget Skepplanda, där det blev tolv matcher och två mål.

Man kan samtidigt tänka sig att mittfältaren hade spelat ännu mer om det inte vore för att hon ryckt in i lumpen. Och där blir Sofia Olsson kvar ett tag till.
– Hon kommer väl att ansluta i maj, juni där någonstans, vad jag förstår. Hon har bara varit med några lördagar hittills och tränat, berättar Roberto Jakobsson.

Men intrycket hittills är, som sagt, positivt.
– Hon har bra fysik och en väldigt bra fot, så det är en duktig passningsspelare. Men jag har som sagt bara sett henne några träningar så det har inte varit jättelätt att bilda sig en uppfattning.

Annars fortskrider försäsongen som planerat i LNIK. Man har varit i snitt mellan 16 och 18 spelare under träningarna, och Jakobsson menar att det är i minsta laget.
– Med tanke på skadorna som vi fick förra året, och nu även med Embla (Petersdotter) så är det klart att vi är i behov av spelare. Det kan vi nog konstatera allihop som är runt laget.

Redan till helgen spelar division 1-gänget årets första träningsmatch, mot Hisingsbacka.
– Det är alltid roligt med matcher, även för mig. Man kan se mycket fler detaljer när man börjar spela på stor plan, och då blir det lättare att hitta sånt som man behöver jobba med, säger Roberto Jakobsson.

(Bild: Lödöse Nygård IK)