LNIK värvar målvakt från allsvenskan: ”Helt fantastiskt”

Med Gabriella Jonasson skadad satt Lödöse Nygård i en prekär målvaktssits.
Men inte särskilt länge: Ronja Andersson, från Kungsbacka DFF, ersätter henne mellan stolparna.
– Det var helt fantastiskt att vi lyckades med det, säger tränaren Torben Christiansen.

En kvart in i förlustmatchen (2-3) mot Orust skadade sig Jonasson i samband med en utspark. Något definitivt svar har inte kommit i hennes fall, men man misstänker att det handlar om en meniskskada – eller i värsta fall ett trasigt korsband.

Beskedet kom också ungefär samtidigt som att man fick veta att Emilia Löfström blir borta länge, efter att hon bland annat slitit av främre korsbandet samt inre ledbandet i knäet.
– Det har varit en jävligt deppig vecka, måste jag säga. ”Bella” är ju inte heller vilken spelare som helst, utan hon har varit fruktansvärt bra i år och är definitivt en av seriens bästa målvakter, säger Torben Christiansen.

Med tanke på att Jonasson är truppens enda seniorkeeper så blev LNIK tvunget att försöka hitta en ersättare, och på onsdagen gjorde man klart med 19-åriga Ronja Andersson från allsvenska Kungsbacka.
– Det visade sig att de har tre målvakter som slåss om en plats och det är ju inte hållbart i längden. Då frågade vi om de kunde låna ut den här tredjemålvakten, och det visade sig att hon var jätteintresserad, berättar Christiansen som själv varken träffat eller pratat med nytillskottet.

Istället får hon göra ett första intryck under torsdagskvällens träning.
– Hon är ingen kort målvakt, utan ganska storvuxen, och enligt vad jag fått uppgifter om så har hon definitivt en ljus framtid som fotbollsmålvakt.

Andersson lär debutera redan på lördag, i bortamötet med nästjumbon Hertzöga.
– Jag tror att det här var precis vad hela truppen behövde. Nu hoppas jag att vi kan åka upp dit och säkra kontraktet, säger Torben Christiansen.

(Bilder: Bibbi Dahlström & Kungsbacka DFF)