Lokal duo saknades när Västergötland åkte ur SM

En seger och en förlust.
Det blev resultatet för Västergötlands flickor födda 2003 under helgens SM-slutspelsmatcher i Jönköping.
– Tjejerna gjorde det riktigt bra, säger distriktskapten Oskar Wetterling.

Västergötland kom till spel utan skadade duon Meia Eriksson (Trollhättans FK/Halvorstorp) och Emilia Bengtsson (Skoftebyn), men saknade ändå inte lokala inslag.

Det handlade rent konkret om utespelarna Moa Sahlin och Elvira Hasanovic Carlborg (bilden), samt målvakten Ebba Sundwall, från Vänersborgs FK. Dessutom deltog Amanda Aronsson, tidigare i VFK men nu i TFK/HIS.

Bara ett lag från gruppen gick vidare till semifinal, och där räckte man inte till. Det blev förlust, 1-3, mot Göteborg och en 2-0-seger mot Värmland.
– Vi fick bara stryk mot ett lag under turneringens gång, och jag skulle tro att Göteborg också är Sveriges starkaste distriktslag, konstaterar vänersborgaren Wetterling, som samtidigt var nöjd med insatsen.

Det måste ändå varit kännbart att sakna både Eriksson och Bengtsson här?
– Så är det ju, vi tappade spelarna som spelar centralt i banan. Men då fick andra chansen istället, och de som kom in gjorde det riktigt bra.

Det här var för övrigt den sista samlingen för 03:orna i Västergötlands färger. Nu är det seniorspel – eller landslaget då i Emilia Bengtsson och Elvira Hasanovic Carlborgs fall – som gäller framöver istället.

(Bild: Tomas Andersson)