Lokal spelarkvartett i Oddevolds blickfång: ”Ett jättejobb”

Vad har Engjell Ramadani, Jacob Berg, Emil Niklasson och Moussa Taher gemensamt?
Jo, de är alla – på ett eller annat sätt – aktuella för IK Oddevold.
– Vi behöver få in ett ganska stort antal spelare, konstaterar tränaren Rikard Nilsson.

Sedan några veckor tillbaka är Nilsson – som han själv uttrycker det – ”arbetsbefriad” från Gauthiod, där han hade ett kontrakt som egentligen sträckte sig till den 30 november.

Istället är det redan nu fullt fokus på Oddevold, som efter att ha ramlat ur söderettan håller på att bygga en slagkraftig trupp för division 2. Och det är alltså i det arbetet som klubbens vägar har korsats med följande spelare:

Engjell Ramadani, anfallare, Skoftebyns IF:
– Han har inte varit med och kört, men däremot kollat på någon träning. Det är en duktig spelare helt klart, men vi vet inte riktigt hur han tycker och tänker kring vissa saker, livspussel och allt det där. Vi har inte erbjudit honom något kontrakt, säger Rikard Nilsson.

Jacob Berg, anfallare, IK Gauthiod:
– Han är i den situationen att han har klubbar högre upp att ta ställning till. Sedan har jag ju haft honom i tre år så det vore väldigt konstigt att inte ställa frågan till honom, särskilt när han bor i Uddevalla. Men jag är inte superoptimistisk där, jag vet ju vad Jacob siktar på och vill.

Emil Niklasson, ytter, FC Trollhättan:
– Jag har inte personligen pratat med honom än, men jag vet att klubben har varit i kontakt med honom. Jag har bara fått väldigt goda recensioner om honom som person och spelare, han är från området och passar in i den profil vi söker. Emil är jätteaktuell från vår sida.

Moussa Taher, anfallare, Vänersborgs IF:
– Han har varit här tisdag och torsdag på eget bevåg, och det är vi öppna för. Inga konstigheter. Söker sig spelare hit och vill vara med och träna så är det helt okej.

Hur är känslan annars för din del efter några veckor som Oddevoldtränare?
– Det känns jättebra. Vi hade ett upptaktsmöte med supporterklubben häromdagen och det kom 70-75 personer, så man märker ju att det är ett drag kring klubben. Det känns positivt, men sedan är det ett jättejobb att göra. Vi behöver få in ett ganska stort antal spelare och det blir något helt nytt från grunden, men det är också inspirerande såklart.

(Bild: IK Oddevold)