Lokal talang lämnar Skoftebyn för IFK Göteborgs akademi

Från Skoftebyn till IFK Göteborg.
Det steget tar 16-årige Hussein Ahmadi.
– Det är nu det hårda jobbet börjar, konstaterar han.

Det är inte första gången som Ahmadis namn nämns här på TVG-fotboll. I februari var han en av sju skoftebyare som togs ut till en distriktssamling för spelare födda 2003, och bara en månad senare kallades mittfältaren in till en samling med P16-landslaget på Bosön.

Sin första träning med IFK Göteborg gjorde Hussein Ahmadi redan före allt det, men det var först för några dagar sedan som han valde att byta klubb officiellt.
– Man utvecklas mycket om man har bra spelare runtomkring sig, och det har jag haft i Skoftebyn. Men nu känner jag att jag behöver hitta en ny miljö och därför går jag till IFK, berättar talangen, själv fotbollsfostrad hos ”Kamraterna” i Trollhättan.

I ”Blåvitt” kommer han att tillhöra det lag som kallas Elit 2, i U17-kategorin. Där spelar även tre andra trollhättebor: Anton Kurochkin, Jonathan Enhult samt Melwin Berg, som tidigare i år lämnade Halvorstorps IS.
– Vi åker tillsammans ibland, men oftast tar jag mig dit själv. I början var det lite jobbigt att behöva åka så långt, men man vänjer sig ganska snabbt. Just nu är jag väldigt motiverad till att åka till träningarna efter skolan.

Vad är din förhoppning med det här klubbytet?
– Nu ska jag göra allt för att komma till A-laget, det är ju det högsta man kan komma i klubben. Var jag än är så siktar jag ju på det högsta, konstaterar Ahmadi.

Och han är beredd att göra det som krävs för att nå dit.
– Det är kul att vara klar för IFK Göteborg, men jag känner mig inte stolt eller nöjd, för jag vet att det är en grej att komma in i Blåvitt och en helt annan att ta sig upp hela vägen. Det är nu det hårda jobbet börjar. Det gäller att behålla fokuset, äta rätt och allt sånt där.

Mer IFK Göteborg och trollhättetalanger: Axel Johansson och Ludvig Wadenbo, båda från Halvorstorps IS, provtränar just nu med den förstnämnda föreningens U16-lag. Där återstår det att se om några övergångar blir aktuella.

(Bilder: IFK Göteborg & Skoftebyns IF)