Lokala U-lag får chansen att kvala sig uppåt i seriesystemet

Till helgen inleds division 3-kvalet för damer.
Från lokalt håll deltar Gauthiod U och Lödöse Nygård U.
– Jag tror på att vi kan klara det, säger LNIK-tränaren Göran Löfström.

Inför den gångna säsongen röstades förslaget igenom om att låta U-lag ta steget in i de ordinarie serierna. På flera håll har också dessa dominerat i division 4 – Skoftebyn U tog exempelvis steget upp, med LNIK U som tvåa, medan Råda U vann den nordvästra fyran före Gauthiod U.

De andraplacerade lagen får nu chansen att kvala sig upp. Kvalet består av två fyrlagsgrupper, där vinnaren i dagsläget går upp, och ser ut enligt följande:

Kval till div 3, grupp 1
IFK Tidaholm
Gauthiod U
Mariestads BoIS U
Skara FC

Kval till div 3, grupp 2
Hyssna IF
Lödöse Nygård U
Toarpsalliansen
Ulricehamns IFK U

Regelverket säger att de spelare som startade i föreningens senaste A-lagsmatch är diskvalificerade ifrån att delta. Det gäller under hela kvalet.
– Det visste vi om inför sista matchen med A-laget, men jag säger så här: U-laget har kämpat hela året och det är U-laget som ska spela kvalet. Nu när det roliga börjar så kan man inte hålla på att dumma sig. Hade jag varit spelare där och blivit åsidosatt så hade jag lämnat direkt, konstaterar Lödöse Nygårds tränare Göran Löfström.

Vad tror du om era chanser att gå upp?
– I och med att vi var klara tidigt med A-laget så har vi kunnat putta in många U-lagsspelare – fyra, fem stycken i varje match som hoppat in och fått upp tempot. Jag tror på att vi kan klara det, jag tycker att det ser bra ut.

Fotnot: Även tvåorna i grupperna kan vara aktuella för uppflyttning beroende på hur det går för de västgötska lagen i division 2-kvalet.

(Bild: Lödöse Nygård IK)