Lokalt derby direkt i herrfyran – övriga möter nykomlingar

Nu har även spelordningen kommit i herrarnas fyra.
Där bjuds vi på ett pangmöte direkt – Göta mot Sjuntorp!

I år har de lokala lagen, som bekant, delats upp i två olika division 4-serier. Trollhättans FK spelar i den norra, medan Göta, Sjuntorp samt Trollhättans BoIS tillhör den södra.

För TFK väntar ett bortamöte med nykomlingen IFK Mariestad i premiären. Första hemmamatchen spelas mot Ulvåker, medan man i omgång fyra ställs mot Vara SK – det lag som har kortast resa till Stavrelunds IP under 2020.

I den södra serien smäller det däremot direkt: Göta och Sjuntorp ställs mot varandra på Ryrsjövallen eller Strömsvallen, medan BoIS börjar hemma mot Byttorp, som liksom SIF kommer närmast från division 5.

Så här säger Sjuntorps tränare Alexander Karlström om rivstarten:
– Det är en rolig premiär, men jag hade allra helst mött ett konstgräslag på bortaplan i Borås, erkänner han och konstaterar att man möter ”ett stabilt och bra division 4-lag” direkt.
– Roligt värre att få en av årets hetaste matcher i premiären i vår återkomst till fyran efter 32 år! Jag hoppas bara att man tycker det efter matchen också, haha… Nu har man i alla fall något mer specifikt att sikta på under försäsongsmörkret.

BoIS åker till Sjuntorp i omgång sex, och tar veckan efter emot Göta.

Hela spelordningarna lär komma upp på Västergötlands fotbollförbunds webbplats under dagen.

(Bild: Bloggaren.se)