Lundberg tillbaka efter sjukdomen – redo att sänka WIK

Ett år försvann i sviterna av en ovanlig inflammation.
Men nu är Isabella Lundberg tillbaka och redo att fortsätta smälla dit bollar för Vänersborgs IF.
– Jag hoppas att det kan bli ytterligare något mål i derbyt, säger hon.

Hört talas om mykoplasma? Det är ett släkte bakterier som i Lundbergs fall gav upphov till en lunginflammation, och som höll henne borta från fotbollen i mer än en säsong.

”Det tog ganska hårt”, som VFK-produkten konstaterar själv.
– Jag åkte på det hösten 2017 och började träna nu i januari i år igen. Sedan har jag ju kämpat med konditionen och den fysiska biten, men det har ändå gått hyfsat snabbt att komma tillbaka och det märks att det börjar ta sig på riktigt.

Den 19-åriga anfallaren har, liksom resten av laget, fått en helt okej start på säsongen. Efter fem matcher är VIF obesegrat och Isabella Lundberg toppar den interna skytteligan på tre fullträffar, lika många som Hanna Persson och Elin Leijon har åstadkommit.
– Jag tycker att vi har gjort det ganska bra hittills. Vi har jobbat mycket både på vårt försvars- och anfallsspel och ändå fått utdelning på det, så det känns skönt, säger hon.

Hur har det gått rent personligen då?
– För min del har det inte blivit så jättemånga mål, men jag hoppas att det kan bli något ytterligare i derbyt, svarar Lundberg som spelat mer och mer under årets gång.

Och hon ser, såklart, fram emot mötet med Wargön.
– Derbyn är alltid speciella och man vet inte vad som kan hända. Man får ta det som en vanlig match, men det kommer nog bli tufft att hålla nerverna i schack.

Vågar du lova något mål?
– Haha, nä, det får nog bli som det blir…

(Bild: Vänersborgs IF)