Målfarlig anfallare på FCT-radarn: ”Det är absolut av intresse”

Ifjol gjorde David Johannesson sex mål för Öster i superettan.
I år är han ett av namnen på FC Trollhättans önskelista.
– Ett division 1-lag som har någon form av framtidsplan och ambition att ta nästa steg är absolut av intresse, säger 33-åringen till TVG-fotboll.

På tisdagen inleds 2020 års säsong för FCT, som bjudit dit flera spelare utifrån: försvararna Simon Johansson (Valbo FF) och Fred Berglin (IFK Göteborg) dyker upp, och eventuellt även mittfältaren Jonathan Käller (Skellefteå FF).

Samtidigt arbetar man på bred front, och nog lär det vara prioriterat att förstärka anfallslinjen som för tillfället bara består av duon Markus Johansson (ny från Vänersborgs IF) och Tobias Berntsson (nyopererad).

Där är dalslänningen David Johannesson någon som skulle tillföra mycket.
– Vi har haft lite kontakt och har ju även varit på honom förut. David har börjat komma upp i åren, men vi tror att han har en del mål kvar i sig. Där är vi å andra sidan inte ensamma, konstaterar Daniel Lennartsson i FCT:s fotbollskommitté.

Johannesson hade tillhört Öster i tre säsonger när det på söndagen offentliggjordes att han inte får något förlängt kontrakt. Men det saknas, som sagt, inte alternativ.
– Det har varit ganska bra ruljans här, och har faktiskt tagit ännu mer fart idag, säger anfallaren och skrattar.

Och en av klubbarna du pratat med är FC Trollhättan?
– Ja, men jag och ”Lelle” har haft kontakt i tio år, höll jag på att säga. Vi har stämt av med jämna mellanrum men sedan har det aldrig riktigt passat för mig att komma, eftersom jag velat spela på så hög nivå som möjligt. Nu vet jag inte om jag tänker likadant eller annorlunda.

Enligt David Johannesson har klubbar ”ända ned till division 5” hört av sig.
– Blir det superettan, division 1 eller Norge, Danmark eller Malaysia är det ingen som vet i nuläget. Jag sonderar terrängen och lyssnar – allt är av intresse!

Är FCT aktuellt?
– Från början tänkte jag väl försöka hålla mig på så hög nivå jag kan, men sedan har jag familj och två barn så jag får börja tänka på vad som sker efter fotbollskarriären också, även om jag absolut inte har panik. Jag vet att det kommer lösa sig finfint, svarar Johannesson och tillägger:
– Jag sitter inte i den sitsen att jag börjat välja bort lag, utan ett division 1-lag som har någon form av framtidsplan och ambitioner att kanske ta nästa steg är absolut av intresse. Jag är nyss fyllda 33 men har hållit igång ganska bra under de här säsongerna och känner mig fortfarande i bra form.

Fotnot: Säsongen 2018 blev det åtta mål i superettan för David Johannesson, och 2017 totalt elva stycken. Han har tidigare även representerat Gais, Ljungskile, Varbergs BoIS, IFK Åmål samt Viken.

(Bild: Martin Ahlin)