Målfarlig anfallare på FCT-radarn: ”Skulle kunna vara intressant”

Det finns vakanta anfallsplatser i FC Trollhättans trupp.
En av dessa kan fyllas av Grebbestads Anton Henriksson.
– Det skulle absolut kunna vara intressant, säger 24-åringen.

Med sina 15 mål i division 2 slutade Henriksson (näst längst till höger på bilden) på sjätte plats i seriens skytteliga. Moderklubben Grebbestad har han representerat under de senaste två säsongerna, dessförinnan var det Örgryte och superettan som gällde.

Och härnäst kan det alltså bli aktuellt med spel för FC Trollhättan.
– Det stämmer att jag har träffat FCT. Jag har pratat med dem lite fram och tillbaka och träffat William (Lundin, tränaren), säger Anton Henriksson till TVG-fotboll.

Hur stort är intresset från din sida?
– FC Trollhättan är en bra klubb och de satsar på att vara med i toppen nästa år. Det skulle absolut kunna vara intressant. Självklart.

Hur division 1-klubbens forwardssituation ser ut nästa år är tämligen oklart. Markus Johansson har värvats in från Vänersborgs IF, samtidigt som Robert Lipovac lämnat. Albinot Rexhepi ska sitta ner med FCT i veckan, men har än så länge inte förlängt sitt avtal. Dessutom har Tobias Berntsson nyligen opererats och lär bli borta i ett antal månader framöver.

Daniel Lennartsson i föreningens fotbollskommitté säger så här om diskussionerna med Henriksson:
– Vi har kommit en bit på vägen. Vi är väl inte vrålkända för att slänga ut erbjudanden högt och lågt, vi vill att en helhet ska funka…

… innan ni går vidare?
– Ja, så är det. Men det är helt riktigt att vi träffat honom och att han är ett spår.

Anton Henriksson jobbar för tillfället som mäklare i Göteborg, och enligt Lennartsson ser man över möjligheterna att hitta en lösning där han hinner träna och spela matcher i Trollhättan.

Vad är det som lockar med Henriksson?
– Han har spelat i superettan och gjort det hyggligt där, varit en ledande spelare hos Grebbestad och gjort många poäng framförallt. Han är ganska duktig i kombinationsspelet runt boxen och det tycker vi är en intressant styrka, säger Daniel Lennartsson.

(Bild: Bibbi Dahlström)