Målfarlig anfallare tillbaka i VFK: ”Ringrostig men sugen”

2017 stänkte hon dit bollar i parti och minut.
Nu är Linn Andersson tillbaka i Vänersborgs FK.
– Hon är ringrostig men sugen, säger tränaren Kajsa Mazola.

För två år sedan gjorde Andersson 16 mål i division 2 och blev med det delad trea i seriens skytteliga. Det gav henne några månader senare ett kontrakt med Skoftebyn i ettan, men där blev det i princip inget spel.

Och först nu är 24-åringen tillbaka på fotbollsplanen, men återigen i VFK:s färger. Det var TTELA först med att berätta på tisdagen.
– Linn hörde av sig själv till oss och var sugen på att komma igång med fotbollen igen. Sedan har hon ju varit borta i runt 1,5 år från fotbollen och gjort en fotoperation, så hon är ringrostig men sugen, säger Kajsa Mazola.

När kan Linn Andersson vara aktuell för spel?
– Hon tränar för fullt, men vi vill inte sätta någon press på henne. Vår förhoppning är bara att få igång henne för A-lagsspel, för då är hon en stor tillgång.

VFK, som under sommaren tappat Tuva-Lisa Carlsson (slutat), parkerar för tillfället på fjärde plats i division 2 Nordvästra. Ambitionen är även att vara ungefär där när säsongen summeras.
– Vi vill ta ett liknande antal poäng som vi gjort under våren, samtidigt som att man får ha klart för sig att vi har tagit 17 och det är mer än vi gjorde på hela förra säsongen. Det handlar om att ha fötterna på jorden och bara blicka framåt och inte ta något för givet, säger Mazola.

Fotnot: Bilden är från 2016, då Andersson för första gången skrev på för VFK. Hon kom då från Viken.

(Bild: Linn Andersson)