Grannrivalens målvakt klar för VFK: ”En viktig pusselbit”

I år var Tuva Janveden Mobrandt förstemålvakt i Vänersborgs IF.
Nästa år konkurrerar hon om samma position hos grannen VFK.
– Hon är en viktig pusselbit för oss, säger tränaren Stefan Carter.

19-åriga Janveden Mobrandts signatur ramlade in strax före frimånadens slut, och VFK kunde därmed sätta punkt för en intensiv jakt på en ny stolpvaktare.

Man hade nämligen ”bara” 16-åriga Ebba Sundwall att tillgå på den positionen sedan tidigare.
– Det var viktigt att få in Tuva för att kunna konkurrera och hålla riktiga målvaktsträningar, säger Carter och fortsätter:
– Tuva har tränat med oss några gånger och visade ganska snabbt att hon är väldigt reflexsnabb. Vi är jättenöjda över att ha fått hit henne.

I vinter har division 2-gänget tappat anfallaren Sajra Fejzic till Skoftebyn och mittfältaren Amanda Aronsson till Trollhättans FK/Halvorstorp. Däremot blev både Moa Sahlin och Malin Wallgren kvar på Vänersvallen, trots intresse från annat håll.
– Det viktigaste var att hålla ihop det här laget och det har vi lyckats ganska bra med, säger Stefan Carter och konstaterar att konkurrensen är hård från klubbarna i ettan.

Sedan hans ankomst från Edet FK:s herrar har laget tränat fyra gånger i veckan, och hittills är känslan positiv.
– Det har varit jättekul. Vi har en formbar trupp och väldigt stor utvecklingspotential i hela laget. Spelarna har gjort allt man sagt till dem och det är fantastiskt. Jag trivs jättebra.

(Bild: Vänersborgs FK)