Mazola lämnar VFK: ”Hade gärna sett henne fortsätta…”

Vänersborgs FK:s damlag får söka sig en ny tränare.
Kajsa Mazola väljer nämligen att tacka för sig.
– Jag hade gärna sett henne fortsätta, säger Thomas Karlsson i VFK:s damsektion.

Det blev en slutlig fjärdeplats i år för ett ungt Vänersborgs FK i division 2 Nordvästra Götaland. Ambitionen från föreningens sida är att göra det ännu bättre nästa säsong, men det blir ett uppdrag som får hanteras av någon annan än Kajsa Mazola.

Thomas Karlsson berättar:
– Det finns inga ”hard feelings”: hon meddelade ganska tidigt att hon funderar över sin fortsättning, och hon tyckte allt att vi skulle sondera marknaden utifall att hon inte ville köra vidare. Det är synd, jag hade gärna sett henne fortsätta.

Mazola ger även sin version:
– Jag är väldigt nöjd och stolt över lagets och min prestation under den här säsongen men känner inte till hundra procent för en fortsättning. Jag önskar ändå laget lycka till under kommande säsong!

Samtidigt har Trollhättans FK/Halvorstorp visat intresse för två av VFK:s spelare, Moa Sahlin och Amanda Aronsson.

Thomas Karlsson hoppas dock kunna behålla dem i truppen.
– Jag tror att det kan bli ett trevligt år nästa år. Visst, det är många division 1-lag runtomkring som lockar spelare, men bara för att man sätter siffran ”ett” istället för en ”tvåa” framför så blir det inte så mycket bättre plötsligt. Jag tror att vi kommer kunna erbjuda en väldigt god utvecklingsmiljö här hemma, inte minst genom vårt fortsatta samarbete med Lidköpings FK där spelarna får möjlighet att spela och träna med deras F19-lag, säger han.

(Bild: Tomas Andersson)