Mellqvist kör vidare i Edet: ”Finns lite att bygga vidare på”

Höstens fotbollscomeback gav mersmak.
Nu ger Alexander Mellqvist klartecken för en fortsättning i Edet FK.
– Det finns lite att bygga vidare på om de flesta stannar, säger han.

33-åringens elitsatsning tog slut förra vintern, och han kunde då summera en minst sagt framgångsrik karriär som innehållit spel såväl i allsvenskan som superettan.

Sakta men säkert smög sig dock fotbollssuget på, och i somras var han tillbaka i division 5-laget Edets färger. Den forne mittbackens facit? Sju mål på fem matcher som anfallare.
– Jag tycker att det var roligt att spela nu i höst med de premisserna som var. Jag tränade det jag kunde och spelade matcher, och det var kul att få göra det med gamla kompisar, säger Alexander Mellqvist till TVG-fotboll.

Är det den nya anfallsrollen som gett en nytändning?
– Nä, jag spelar bara där de behöver mig, positionen spelar ingen roll för mig. Det är bara roligt att få vara med och spela matcher.

Mellqvist konstaterar också att formen blev allt bättre ju längre höstsäsongen pågick.
– Första matchen var det väl lite tungt, jag hade ju inte tränat något överhuvudtaget då sedan i november. Man kan ju inte bara gå in och spela 90 minuter, oavsett nivå. Samtidigt hittade kroppen tillbaka ganska snabbt, säger han.

Och det gick rätt okej?
– Det gjorde det allt.

Var frisparksmålet mot Sjuntorp höjdpunkten?
– Det är klart att det var roligt att göra ett sånt mål, men framförallt var det roligt att vara med grabbarna. Jag har ju många kompisar från förr som spelar kvar. Själva målet eller målen i sig spelar ingen jätteroll.

Vem som tränar Edet under nästa säsong är alltjämt oklart, men Alexander Mellqvist hoppas oavsett utgång där att den befintliga truppen hålls intakt.
– Jag har inte pratat med de andra, men jag hoppas att de fortsätter också. Det finns ju lite att bygga vidare på om de flesta stannar, säger han.

Fotnot: Edet gick obesegrat under hösten och blev till sist femma i division 5 Västra.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”sv” dir=”ltr”>Edet FK står för veckans Solidsport-höjdare. <br>Eller vad säger ni om den här frisparken? 😉 <a href=”https://t.co/re5qrc12eJ”>pic.twitter.com/re5qrc12eJ</a></p>— SolidSport Sverige (@Solidsportcom) <a href=”https://twitter.com/Solidsportcom/status/1176820026604523521?ref_src=twsrc%5Etfw”>September 25, 2019</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

(Bild: Bloggaren.se)