Mittback från VIF blir första nyförvärvet i Halvorstorp

Halvorstorps första nyförvärv i vinter är den 19-årige mittbacken Niclas Bengtsson, från Vänersborgs IF.
Det kan också komma fler – även om det kanske inte behövs…
– Vi har ju störst trupp i stan, konstaterar tränaren Henrik Ohlsson.

19-årige Bengtsson har – liksom ett par andra spelare – provtränat med HIS på sistone och bestämde sig nyligen för att krita på för division 5-klubben.

Han kan spela centralt i planen som både försvarare och mittfältare.
– Han har en bra vänsterfot och bra spelförståelse, och är placeringssäker. Han är också väldigt lugn, det är bra, konstaterar Ohlsson.

Annars då? Jo, det är relativt lugna tider för Halvorstorp, som i nuläget har ungefär 25 utespelare som tränar på kontinuerlig basis.
– Vi behöver ju inte värva, vi har väl störst trupp i stan antar jag, men är det något vi har tittat lite på så är det ytterligare en spelare till backlinjen, säger Henrik Ohlsson och påpekar att man bara är intresserade av spelare som har ”en chans att ta sig in i startelvan”.

Just kontinuiteten – hittills har endast Tom Tersing (Göta BK) lämnat – tror man också är en framgångsfaktor.
– Ja, det var väl därför det ändå gick hyfsat i år. Vi hade en målsättning om att komma topp fyra och blev fyra, så den ambitionen ska vi höja nu med kontinuitet och det faktum att såpass många tränar.

(Bild: Halvorstorps IS)

***
Seriekonkurrenten Trollhättan Syrianska fortsätter också att addera namn till sin spelartruppen. Måndagens exemplar: 26-årige anfallaren Amel Osmanspahic, som under den gångna säsongen gjorde några få matcher för IFK Trollhättan i fyran.