Mittfältare återvänder till VFK: ”Tränaren var lyrisk!”

Återvändarna blir bara fler och fler i Vänersborgs FK.
Nu är även Ismael Fonjah klar för en comeback i klubben.
– Jag har jobbat parallellt med honom och Valon (Gashi) hela sommaren, säger klubbchefen Joakim Sunnerdahl.

26-årige Fonjah har tre division 2-säsonger med VFK bakom sig, och har vid samtliga tillfällen varit en av lagets mest produktiva spelare i offensiv väg.

2016 gjorde han nio mål, 2017 blev det åtta och 2018 fem stycken. Senast tillhörde Ismael Fonjah grekiska Asteras Vlachioti i Grekland, och därefter har han väntat på att rätt utmaning ska uppenbara sig.
– Jag mötte honom på stationen häromdagen och kramade om honom, och det var jätteskönt. Det blev lite fel ifjol och ”Isse” var ganska trött på fotbollen, så det känns riktigt bra att han är tillbaka och vill spela för VFK igen, säger Joakim Sunnerdahl.

Faktum är att den offensive mittfältaren blev spelklar för tabellsjuan redan den 26 juli.
– Jag har inte velat gå ut med det eftersom vi ville se honom i träning först. Men när han var med i tisdags så var Gzim (Sylaj, tränaren) lyrisk. Det syns att Isse är lite ringrostig, men han är fortfarande en klasspelare.

Avtalet är inte skrivet över en bestämd tid, utan löper bara på.
– Vi har sagt att vi tar det från vecka till vecka. Han får träna och se om han tycker att det är kul, det är på den nivån. Han kommer att bo i Göteborg och pendla hit upp för att träna med laget, berättar Sunnerdahl.

Fotnot: Valon Gashi blev i juli klar för VFK. Läs mer om det här!

(Bild: Tomas Andersson)