Mittfältare byter Syrianska mot TFF – blir lagets tionde nyförvärv!

Trollhättans FF har nått tvåsiffrigt i nyförvärv.
Tillskott nummer tio heter Elias Shabo.
– Vi får in en högoktanig spelare som är hämtad från ”nästa hyllplan”, säger tränaren Gabriel Andersson.

26-årige Shabo var med i Trollhättan Syrianskas matchtrupp vid nio tillfällen under den gångna division 5-säsongen och noterades för en varning, men inga mål.

Mittfältaren – som beskriver sig själv som ”bolltrygg, med en fin passningsfot” – har IFK Trollhättan som moderklubb och har även representerat FCT på juniornivå.
– Efter att ha tränat med oss under en månad är det bara att konstatera att vi får in en högoktanig spelare som är hämtad från ”nästa hyllplan” och som även kommer att kunna bidra med rutin och inställning till det här laget. Trots att han har en bit kvar till toppformen så ser vi redan nu smakprov på vad vi kan komma att få ut av honom, säger Gabriel Andersson, som fick se Elias Shabo i aktion under träningsmatcherna mot såväl Kroppefjäll (5-1) som Sollebrunn (1-3).

Själv motiverar spelaren sin övergång så här:
– TFF ger mig möjligheten att komma i form i min egen takt samtidigt som jag kan ha fokus på skolan, fram till juni månad. Jag har fått en väldigt gott välkomnande av både tränare, ledning och lagkamrater. Jag känner en stor del av laget sedan tidigare både som lagkamrat och som motståndare. Det känns skönt att föreningen har samma mål som jag.

Och Shabo är som sagt nyförvärv nummer tio (!) hos division 6-gänget inför fotbollsåret.
– Vi sa inför säsongen att vi skulle sätta en trupp på 25 spelare. Elias blir nummer 25 in i truppen och med honom så stänger vi årets trupp, såvida inget jätteintressant skulle dyka upp. Men då ska det vara en spelare som går rätt in i startelvan, konstaterar Gabriel Andersson.

(Bild: Trollhättans FF)