Mittfältare följer med Wingård till Skoftebyn

Det har varit Gauthiod för hela slanten.
Men nu lämnar David Svensson hemorten Grästorp för spel i Skoftebyn.
– Jag behöver en nytändning, säger han.

Det blev 18 startar och fyra inhopp för den 25-årige mittfältaren ifjol, när Gauthiod slutade på tredje plats i den norra tvåan.

Sedan dess har samtidigt konkurrensen hårdnat på mittfältet, i takt med att namn som Carl Lext (Skoftebyn), Kenan Mehovic (Norrby) och Jonas Emanuelsson (FC Trollhättan) adderats till truppen. Men det var inte anledningen till klubbytet.
– Nej, jag tog det beslutet tidigare. Jag kände att jag behöver en nytändning och att det ska hända något annat. Konkurrens har jag aldrig varit rädd för, även om det hade sett tufft ut om jag hade skrivit på för Gauthiod idag, säger David Svensson och skrattar.

Själv har han jobbat i Trollhättan i ett par år, flickvännen pluggar på Högskolan Väst och tillsammans ska de flytta dit till våren.

Det blir också en milstolpe på så sätt att han bara representerat två klubbar hittills – IK Gauthiod och FC Gauthiod.
– Ja, det blir lite konstigt att lämna Gauthiod, helt klart. Men också spännande.

Vad är dina förhoppningar och förväntningar?
– Att det ska gå så bra som möjligt. Jag vill alltid vinna serien när jag spelar, jag har ingen annan inställning, svarar Svensson.

Det hoppas förstås även tränaren Andreas Wingård, som gläder sig åt sitt senaste nyförvärv.
– Det är en kanonvärvning för oss med sin karaktär och kapacitet. David är en etablerad division 2-spelare från ett topplag, och han är en enorm vinnarskalle som ställer höga krav på sin omgivning och sig själv. Det kommer betyda mycket i vårt nybygge.

(Bild: Bibbi Dahlström)