Mittfältare nära att lämna Edet för division 2-klubb

Han har tränat med fem klubbar i vinter.
Och nu verkar Edet-mittfältaren Tim Dalek ha tagit ett beslut.
– Vi har i princip gjort klart med honom, säger IFK Uddevallas manager Jan-Inge ”Ninne” Carlsson.

23-årige Dalek spelade tjugo matcher och stod för sju mål i Edets dress under den senaste division 5-säsongen, som slutade med en sjätteplats för laget.

Sedan dess har han varit ryktenas man inom den lokala fotbollen. Tim Dalek tränade tidigt med Skoftebyn, sedan verkade Vänersborgs FK vara den mest sannolika slutdestinationen, därefter kom Göta in i bilden och till sist är det alltså IFK Uddevalla som förefaller ha dragit det längsta strået.

Det påstår i varje fall Jan-Inge Carlsson.
– Vi har väl i princip gjort klart med honom, men inte haft en slutlig kontakt med Edet än. Vi skulle ha gjort det i förra veckan, men tiden räckte inte till då utan det blir i veckan, säger han.

Det är för övrigt Tim Daleks förre tränare, Mats Johansson, som rekommenderat spelaren för IFK Uddevalla.
– Jajamensan, så är det.

Hur har det gått för honom under provspelstiden hos er?
– Det har gått rätt bra. Det saknas litegrann fortfarande, men det är inte så konstigt. Vi ser en stor potential i honom och han har spelat innermittfältare hos oss i två av tre matcher, berättar Ninne.

Enligt Carlsson är division 2-klubbens trupp ”mer eller mindre klar”. Han räknar också med att försvararen Fredrik Brändén, som Bohusläningen i förra veckan kopplade ihop med både Vänersborgs FK och Vänersborgs IF, blir kvar.
– Ja, han har ju ett avtal.

(Bild: Bloggaren.se)