Mittfältare vänder tillbaka till Gauthiod: ”En kanonvärvning”

Ett år på vift fick räcka för David Svensson.
2020 är han åter tillbaka på Lunnevi.
– Vi är muntligt överens, berättar Klas Bohman i Gauthiods herrsektion.

När mittfältaren Svensson lämnade hemorten ifjol hade han bara hunnit representera klubbar med namnet Gauthiod på slutet – IK samt FC.

Spolar vi fram bandet ungefär ett år så har David Svensson en hel säsong med Skoftebyn bakom sig. Det blev totalt 14 starter i trean.
– De senaste åren har han blivit väldigt allround. David har ju egentligen spelat forward, yttermittfältare, offensiv och sittande mittfältare på division 2- och 3-nivå. För truppens skull är det en kanonvärvning i och med att han är kompatibel med så många positioner, säger Klas Bohman, som varit den i Gauthiod som skött samtalen med 26-åringen.

Det finns också andra aspekter som gör honom till ett fem-plus-förvärv för klubben.
– David är ett rivjärn. Han har näsa för mål och har utvecklat sitt positions- och passningsspel. Dessutom är han grästorpare och tillför energi både på planen och i omklädningsrummet.

Tidigare har TVG-fotboll berättat att Främmestadsduon Rickard Fritsch och Sebastian ”Casa” Johansson tränat med Gauthiod. Därtill har man även fått besök av Levene-Skogslunds mittback Marcus Haraldsson samt den offensive talangen Samiullah Mehri.

När det gäller den egna truppen hoppas också Klas Bohman att det ska ”rassla in lite i veckan”.
– Det är som alltid att spelarna väntar och ser, funderar och tänker, men jag har en positiv magkänsla, säger han.

(Bild: Anki Stelling)