Mittfältsmaskin lägger skorna på hyllan

Den sjätte säsongen i Skoftebyn blev Sebastian Petterssons sista.
Han lägger nämligen av med fotbollen.
– Det är inte som när man var yngre och tyckte att det var superkul att träna varje dag, säger 28-åringen.

Den lokala fotbollens egen duracellkanin har slutat att springa. För många motståndare har Sebastian Pettersson varit en mardröm att möta, och han konstaterar själv att han ett tag ”tog ett gult kort i varannan match”, men att det blev bättre på senare år.

Samtidigt har han parallellt tappat gnistan.
– Ja, lusten har börjat tryta. Det har väl kommit successivt de senaste två säsongerna kanske. Jag funderade efter 2017 på om jag ville fortsätta eller inte, så det har vuxit fram mer och mer. Därför känns det naturligt att göra det nu, säger mittfältsmaskinen.

Det här är slutet på din fotbollssatsning?
– Ja, det är det absolut. Jag kanske kommer hålla igång med fotbollen på något sätt framöver, bara för skojs skull på lägre nivå, men jag vet inte. Just nu har jag inte ens lust med det.

Sebastian Pettersson började i IFK Trollhättan, bytte till Skoftebyn i de tidiga tonåren och tillhörde FC Trollhättan i superettan, men utan att få speltid där. En säsong senare återvände han till Nysätra, där han blivit kvar till nu.

Vilka fotbollsminnen tar du med dig vidare i livet?
– Jag tycker att alla år i Skoftebyn har varit jätteroliga, men framförallt när vi gick upp i tvåan och hade ett väldigt bra lag. Och första året i tvåan när det gick väldigt bra för oss, svarar Pettersson.

Andra klubbar än ”Skôfta” har hört av sig till honom under vintern, men fått samma nekande svar. Fokus kommer istället att ligga på läkarstudierna vid Göteborgs universitet, där han hunnit nästan halvvägs.

Är det någon som kommer att sakna Sebastian Pettersson på planen tror du?
– Jag vet faktiskt inte. Jag tror inte det, haha, säger han.

(Bild: Bibbi Dahlström)