Nedläggningshot svävar över Åsakas damlag: ”Ont om spelare”

Blir det något damlag i Åsaka SK nästa säsong?
Svaret är för tillfället högst oklart.
– Det är ont om spelare, konstaterar ordförande Lars Lindberg.

Rent sportsligt var det gångna året tungt för Åsaka, som slutade på sista plats i division 4 Västra, med bara tre insamlade poäng på 14 omgångar och målskillnaden 11-70.

Bakom de siffrorna döljer sig dock ganska allvarliga problem med att överhuvudtaget få ihop en tillräckligt stor trupp för att genomföra säsongen.
– I slutet av året var det ju riktigt dåligt, men under hela säsongen har det varit för lite folk, berättar tränaren Andreas Klason.

Läget har inte heller ljusnat något nämnvärt sedan dess.
– Vi är ju anmälda i serien och när vi hade ett möte precis när serien var slut så lät det faktiskt lite bättre. Men det är ju svårt med tjejer: det är ofta någon som blir med barn eller börjar läsa någon annanstans, säger Åsakas ordförande, Lars Lindberg.

Något slutgiltigt beslut tänker föreningen inte ta förrän efter nyår, och för tränare Klason hänger hans framtid i laget på den uppslutning som blir.
– Jag har sagt att om jag ska vara intresserad av att vara med överhuvudtaget så måste det bli mer folk, säger han.

Lars Lindberg igen om den prekära situationen:
– Finns det inte tjejer så finns det inte tjejer, så enkelt är det.

***

I Åsakas herrlag är då tongångarna desto mer positiva. Man höll ett spelarmöte på måndagskvällen och det står nu klart att tränaren Jordan Ames kör vidare, trots intresseförfrågningar från andra håll.

Hittills har Åsaka också fått in ett nyförvärv, i form av Upphärads lagkapten Robin Jensen.
– Det har varit 15-20 stycken på varje träning inomhus, och sedan vet man ju inte om det kan komma lite fler spelare från Upphärad, konstaterar Lars Lindberg.

Laget slutade på åttonde plats i Trollhättesexan i år.

(Bild: Åsaka SK)