Nedslaget: Skoftebyn starkast i derbyt på Nysätra

Skoftebyns IF vann derbyt på Nysätra mot Trollhättans BoIS med 3-1 efter en spelmässigt jämn match, och där TBIS utmanade rejält i den andra halvleken.

Fakta
Match
: Skoftebyns IF – Trollhättans BoIS 3-1 (2-0)
Målen: 1-0 (7) Linus Nyberg, 2-0 (28) Linus Nyberg, 2-1 (55) Hampus Vajicovic, 3-1 (88) Engjell Ramadani.
Serie: Division 3 Mellersta Götaland.
Underhållningsnivå: +++
Uppskattat bollinnehav: 51-49.
Vädret: Varmt, soligt och småmulet om vartannat.
Matchens missar:
Engjell Ramadani, SIF, vid ställningen 2-1. Han fick ett fint inlägg från höger och blev helt fri framför mål, men avslutet landade vid hörnflaggan.
Johan Kortekangas, TBIS, vid 3-1 på tilläggstid. Han nickade en boll med öppet mål från meters håll i ribban.
Kommentar från undertecknad: Att det var derby märktes på att det var ganska mycket folk för att vara en division 3-match. På planen var det mer snällt än fult, även om domaren blåste en del frisparkar. Ett enda gult kort delades ut och det var i den 90:e minuten. Många av motståndarna kramade om varandra efter matchen, många har varit lagkamrater. Härligt att se!

Referatet:

För första gången på många år möttes Skoftebyn och TBIS igen i ett derby i en seriematch. Skoftebyn var på förhand favorit med tanke på sin tredjeplacering i serien och att TBIS har börjat oväntat trögt.

Matchen blev ändå en jämn historia där TBIS inledde bäst och hade två riktigt fina lägen redan innan fem minuter var spelade, men det var Skoftebyn som tog ledningen i den sjunde minuten när Linus Nyberg nickade in William Jensens perfekta inlägg via stolpen.

Skoftebyn tog över mer och mer under den första halvleken och framförallt var man lite hetare i de båda straffområdena. Även 2-0 kom via stolpen och det var Linus Nyberg även denna gång. Förutom målet hade Skoftebyn också en rungande ribbträff. 

I den andra halvleken blev matchbilden något annorlunda. TBIS höll i taktpinnen och 1-2 kom inte ologiskt.  Ett fint anfall av TBIS avslutades genom att Hampus Vajizovic dunkade in reduceringen från distans via – just det – stolpen.

TBIS kämpade hårt och tryckte på för en kvittering utan att komma riktigt nära, men SIF-supportrarna på läktaren kände sig oroliga när det var tjugo minuter kvar.

”Det blir jobbiga tjugo minuter det här”
Hört på läktarplats

Att William Jensen tvingades utgå skadad tidigt i andra halvlek var inte till fördel för Skoftebyn: han hade en framträdande roll så länge han var med.

Men som så ofta när ett lag inte får utdelning så kommer det till slut lägen för det lag som är i förarsätet resultatmässigt. Engjell Ramadani tog revansch för sin miss ett tiotal minuter tidigare, när han snabbt bröt in från vänster och pangade in 3-1 i Christopher Karlssons vänstra burgavel. Matchens helt klart snyggaste mål.

3-1 och till sist ändå en rättvis hemmaseger eftersom Skoftebyn skapade fler chanser. Men spelmässigt var det en betydligt jämnare historia, där TBIS stundtals visade upp ett varierat och fint anfallsspel.

”Det kanske beror på att vi är lata, haha!”
Engjell Ramadani, SIF

Pontus Johansson, vänsterback i TBIS:
– Vi startade bra, men sedan var de lite bättre första halvlek och fick två enkla mål. Vi är klart mycket bättre i andra halvlek än i första. 

Engjell Ramadani, forward i SIF, var såklart nöjd:
– TBIS började bra, men sedan tog vi över mer och mer och förde matchen. I den andra fick de ett snabbt mål som fick oss att skaka litegrann, vi fick inte igång spelet.

Men känslan är att ni var hetare i straffområdena under matchen?
– Ja vi hade mer folk i straffområdena än dem, det kanske beror på att vi är lite lata, haha!