Nilsson klar för Oddevold: ”Han är ung, ny, fräsch!”

Rikard Nilsson lämnade nyligen Gauthiod.
Nu tar han, tillsammans med sin assisterande Robin Rundström, istället över nyblivna seriekollegan Oddevold.

– Det är ett nytt kapitel för mig, konstaterar Nilsson.

Den 17 oktober skrev TVG-fotboll för första gången om Oddevolds då påstådda intresse för 36-årige Nilsson. Idag vet vi att det var mer än ryktesbaserat – han var till och med förstanamnet på klubbens tränarlista.

Och på onsdagskvällen, runt 19-tiden, skrev Rikard Nilsson och Robin Rundström på ett tvåårskontrakt med Uddevallaklubben, som under den här säsongen slutade jumbo i söderettan.
– Läget vi kommer in i känns jävligt inspirerande. De har åkt ur nu och vill tillbaka, och jobbar kanske lite efter att hitta sin identitet och sitt sätt att spela. Det känns spännande att vara med på den resan, säger Nilsson och fortsätter:
– När man pratar med dem som sitter i fotbollsutskottet och styrelsen så känns det som att väldigt många är beredda att rulla upp ärmarna ordentligt. Det gillar jag.

Rikard Nilsson ser också fram emot att jobba i en liknande konstellation som tidigare, med den skillnaden att han nu lagt fotbollsskorna på hyllan.
– Det har alltid känts jättebra med Robin, men särskilt sedan han tog klivet in som assisterande. Vi tänker mycket samma, men inte så samma att det inte blir diskussioner. Framförallt brinner han lika mycket för det som jag.

Oddevolds sportchef Johnny Schöön kommenterar rekryteringen:
– Vi gillar det vi haft med ”Kral” (Lennart Andersson) också, men i den fas vi befinner oss nu så vill vi ta ett omtag och där känns det helt rätt med de här personerna. Vi är jättenöjda.

Vad är det som lockar med Rikard Nilsson?
– Dels att han inte är från den här kretsen häromkring och har tränat lag runtomkring. Han är ung, ny, fräsch, har sunda idéer och tankar, ett stort intresse för fotboll och hur den ska spelas i framtiden, inte bara idag. Han är jätteambitiös, svarar Schöön.

Nilsson började som spelare sin karriär i Vänersborgs IF, men har även tillhört FC Trollhättan, Ljungskile, Boden samt Lyn och Levanger i Norge. I Gauthiod agerade han spelande tränare åren 2017-19.

(Bild: IK Oddevold)