Notorisk målskytt blir kvar i VIF: ”Kan få ett roligt år”

Han gjorde succé vid ankomsten till Vänersborgs IF ifjol.
Nu är det klart att Josef Daoud, 34, blir kvar i klubben.
– Jag trivdes väldigt bra ifjol och tror att vi kan få ett roligt år, motiverar han beslutet.

VIF befann sig i en besvärlig tabellsits när Daoud anlände i månadsskiftet juli/augusti förra året, och klubben hade framförallt problem med målskyttet.

Men när den 34-årige anfallaren väl kom igång så löstes alla nervknutar upp och i slutändan säkrade man division 2-kontraktet med relativt god marginal. Själv stannade Josef Daoud på tre fullträffar, men spelade också fram till flera mål.
– Jag trivdes bra under hösten och hade det funnits något riktigt intressant erbjudande någon annanstans så hade jag lyssnat, men jag har väl varit rätt inställd på att köra vidare, säger han.

Att beskedet kommer så sent som i januari beror på att FCT-ikonen legat lågt på fotbollsfronten.
– Jag har inte gjort ett pass sedan vi slutade så det är dags att komma igång. Jag tänkte trappa upp det sakta men säkert, så förhoppningsvis är jag i god form till seriestarten.

Tror du att ni kommer spela på ett annat sätt nu när Andy Kilner tränar laget istället för Frank Rosendahl?
– Jag har inte stenkoll på hur Andy har lagt upp det eller kommer att lägga upp det, men Frank är kvar på ett hörn och det han byggt upp antar jag att de kommer försöka behålla. De kanske inte har exakt samma spelsätt eller syn, men han har ändå byggt upp ett stabilt försvarsspel genom åren och spelarna har haft tydliga roller. Samtidigt betyder alltid en ny tränare nya idéer, säger Daoud som skrivit på för ett år.

(Bild: Vänersborgs IF)