Nu har Skoftebyns nya kanadensiska landat

Nu har Brittney Lawrence landat.
Och på tisdagen väntas hon göra sin första träning med Skoftebyn.
– Jag längtar efter att få börja träna och träffa tjejerna, men också efter att se hur jag står mig jämfört med dem, säger hon till TVG-fotboll.

På tisdagsförmiddagen möttes 23-åringen upp på Landvetter av en Skofteby-delegation bestående av tränaren Patrik Thulin och Lars-Ove ”Chico” Hägg i damsektionen.

Det var också Lawrences första steg på svensk mark, efter en resa som började i kanadensiska Ontario och gick via Amsterdam.
– Jag har lite blandade känslor nu för mitt bagage kom inte fram, så jag är lite sur för det. Men jag har ju väntat på det här så länge och är väldigt glad, säger anfallaren, som bland annat har landslagsmeriter från spel med Saint Kitts och Nevis.

Varför blev det Sverige från första början?
– Jag har alltid vetat att jag ville spela utomlands någonstans, bara inte var. När möjligheten kom upp så visste jag att jag ville åka hit och uppleva det här. Det var en chans som man bara får en gång i livet.

Har du gjort mycket research om landet, klubben och din nya hemstad Trollhättan?
– Jag har försökt, men det är svårt för mig att förstå språket så jag fick översätta allt så gott det gick tillsammans med mina föräldrar. Men efter att ha pratat med min agent och tränarna så visste jag att det här kommer bli bra för mig, säger Brittney Lawrence, som har som uttalat mål att bli professionell fotbollsspelare.

Hon är också van vid att spela på konstgräs efter tiden i Kanada, där hon representerat Durham United i en regional liga som Thulin tidigare jämfört med svenska division 1.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Den var svår… Jag skulle säga att jag är snabb och en lagspelare. Jag vill definitivt spela på en offensiv position, antingen som anfallare eller mittfältare.

Lawrence kommer att vara inackorderad hos lagkamraten Annika Möller under sin sejour i Skoftebyn, som i första hand sträcker sig över den kommande säsongen, där premiären är ungefär en månad bort.

Hur känns det nu då? Är du nervös och exalterad?
– Ja, allt det du säger. Jag längtar efter att få börja träna och träffa tjejerna, men också efter att se hur jag står mig jämfört med dem. Men, ja, jag är mest exalterad förstås, säger Brittney Lawrence.

Läs mer om spelaren i den här artikeln från 1 februari!

(Bild: Skoftebyns IF)