Nyckelspelare tillbaka i Götas dräkt: ”Var mäkta imponerad”

Nyårsaftonen bjöd på en och annan smällkaramell.
Som att mittfältaren Niclas Graff återvänder till Göta BK.
– När jag bestämde mig för att lämna Ahlafors så var Göta det självklara valet, säger han till TVG-fotboll.

Efter sex raka säsonger på Ryrsjövallen meddelade Graff i januari 2018 att han skulle pröva på något annat, närmare bestämt i Ahlafors IF.

Där fick han i år fira seriesegern i division 3 Mellersta Götaland.
– Med den i bagaget är det svårt att sammanfatta säsongen som något annat än fantastisk. För egen del hade den däremot två skepnader: våren var hackig på grund av småskador, men under hösten spelade jag troligtvis den bästa fotboll som jag gjort på seniornivå, berättar 31-åringen, som även fortsättningsvis kommer att bo i Alafors.

Men alltså spela fotboll för Göta i fyran.
– En satsning på civilkarriären, som innebär mycket resor och långa dagar, tillsammans med ett familjeliv gör att jag inte känner att tiden räcker till för division 2-spel med Ahlafors. Någonstans kände jag att jag var tvungen att välja och när jag väl bestämde mig för att lämna Ahlafors så var Göta det självklara valet.

Niclas Graff konstaterar samtidigt att det är ”lika skönt som jobbigt” att ha tagit beslutet angående sin fotbollsframtid, och säger vidare att han är ”oerhört motiverad” inför den kommande säsongen.
– Mina förväntningar är stora och jag är givetvis här för att vinna så många matcher som möjligt. Jag tycker att Göta har mycket kvalité i laget, kombinerat med seriens främsta tränarduo (Raimo Käkelä och Marcus Tersing). Jag såg laget en del under säsongen och var mäkta imponerad av spelet i stort, men upplevde att de saknade det där lilla extra: passningen som innebar en målchans. Det är där jag hoppas kunna bidra, menar Graff.

Han är för övrigt Götas andra värvning i vinter, efter Tom Tersing (Halvorstorps IS). Tidigare har klubben även tappat Iba Ramic till Skoftebyn.

(Bild: Göta BK)