Nyförvärv till BoIS – som även får behålla rutinerad duo

Två tunga pjäser blir kvar, medan ett oprövat namn tillkommer.
Det innebär att Trollhättans BoIS nu ser ut att ha spikat sin trupp.
– Jag är ganska säker på att det blir så, säger tränaren Christer Larsson.

På tisdagen kom division 4-klubben med två olika tillkännagivanden. Ett var att man fått positiva besked från ytterbacken Pontus Johansson (till vänster på bilden) samt mångsidige Hampus Vajizovic (till höger), i grunden mittback men under den gångna säsongen såväl innermittfältare som anfallare.

Det är, naturligtvis, två spelare att luta sig emot för BoIS del.
– Ja, det är det absolut. Sedan får vi se hur den fysiska statusen är på Pontus efter hans axeloperation. Han har inte rört sig på ett tag, men båda spelarna har en hög grundkapacitet och har spelat högre upp. Klart att det är tillskott för oss, säger Christer Larsson.

Vajizovic, som i vinter ska ha talat med såväl Vänersborgs IF som Trollhättans FK, var ifjol lagets främste målskytt med sina nio fullträffar.

Den andra BoIS-nyheten är att man fått in den 19-årige yttermittfältaren Elmer Tegelberg, närmast från Halvorstorps IS.
– Jag har inte sett honom i stort spel än, men han jobbar hårt och är en väldigt bra truppspelare. Vi får se vilka steg han tar under året.

Känns det som att den trupp ni har nu också är den som det kommer att handla om i fyran i år?
– Ja, jag är ganska säker på att det blir så. Jag har väldigt svårt att se att vi skulle få in något som kan tillföra, det vill ju till när man inte har några arvoden. Trillar det in något så är det en bonus, säger Larsson.

(Bild: Trollhättans BoIS)