Nyförvärvet Nilsson-Banyai lämnar Upphärad

I januari återvände förre tränaren David Nilsson-Banyai till Upphärad som spelare.
Bara två månader senare lämnar han igen.
– Det känns skit, konstaterar han.

Sommaren 2017, mitt under uppehållet, lämnade Nilsson-Banyai sitt uppdrag som spelande tränare hos division 6-klubben, och först i vintras stod det klart att en återkomst blivit verklighet.

Anfallaren sa då till TVG-fotboll att han ”ville göra en jävligt bra säsong innan jag lägger skorna på hyllan”. Men det hann bara bli ett fåtal insatser för Upphärad innan övergången till Hogstorp nyligen gick igenom i Fogis.
– Det känns skit, men funkar det inte så är det bättre för båda att gå skilda vägar tills förutsättningarna är bättre, säger David Nilsson-Banyai.

Han utvecklar:
Berat (Musa) lämnade, det var en bra vän på träningarna och matcherna. Drömbilden jag hade om det gamla järngänget har inte riktigt blivit så. Jag kan träna onsdagar och tyvärr kunde nästan ingen annan i truppen det, säger 34-åringen och tillägger:
– Att jag lämnar har inget med tränaren att göra, jag tycker bra om Patrik (Ljungblad). Det beror inte heller på truppen eller klubben, utan det var jag som var blåögd och trodde att jag kunde sy ihop det.

Nilsson-Banyai förklarar valet av ny klubb med att han bland annat har ”300 meter till träningarna”.
– Många gamla vänner som jag känt i snart tjugo år spelar där. Det är en spännande trupp och en utmaning att spela i en serie som jag aldrig spelat i. Att jag dessutom aldrig gått mållös från min nya hemmaplan bådar gott, haha…

(Bild: Bloggaren.se)