Nytt trollhättederby i femman: ”Den som vågar mest vinner”

Toppen är för långt bort.
Men efter måndagskvällens match mot Trollhättans IF hoppas Halvorstorp också kunna släppa blicken från femmans bottenskikt.
– Att få ett glapp nedåt hade varit skönt, säger tränaren Henrik Ohlsson.

Mötet mellan de både trollhättelagen har på senare år kommit att innehålla mycket känslor och prestige, därtill är det ofta jämnt när de drabbar samman.

Ett exempel är 1-1-matchen på Skogshöjden från i våras.
– Ja, det har varit tuffa matcher mot dem de senaste två säsongerna. Jag hoppas att vi kan dra det längsta strået den här gången, säger Henrik Ohlsson.

Hans HIS kommer närmast från en 0-1-förlust mot serieledande Vara.
– Då försvann väl också den mikroskopiska chansen att hänga på topplagen. Hade vi vunnit där så hade vi haft en liten, liten chans, men nu får vi istället se till att komma så högt vi kan och försöka få ett glapp nedåt. Det hade varit skönt.

I dagsläget är Halvorstorp femma i division 5-tabellen, en placering och poäng före Trollhättans IF. Man har samtidigt fem poäng ner till den negativa kvalplatsen.

Det är för övrigt också två relativt målsnåla lag som möts. Kanske blir det ännu mer så nu när HIS saknar två av sina främsta målskyttar hittills i år: fotskadade Felix Korshavn och bortreste Jordan Johansson.
– Men de har inte gjort jättemånga mål heller, utan vi har spridit ut det lite. Felix tycker jag ju är oerhört viktig ändå som bollmottagare och med hans styrka, så det är synd. Med Jordan på planen kan vad som helst hända, konstaterar Ohlsson och fortsätter:
– Jag har faktiskt inte bestämt vilka som ska spela forwards mot TIF. Vi har två herrar i laget som är över 30 (Kristoffer Back samt Tobias Andersson) och någon av dem kommer nog få spela däruppe, kanske båda…

Är er stora fördel att ni spelar på hemmaplan den här gången?
– Det är ju skönt att slippa spela på konstgräset, så är det ju. Fördel vet man aldrig, själv tror jag ju att de som vågar mest och vinner kampen, för det kommer säkert bli ganska fysiskt, också vinner matchen, säger Henrik Ohlsson.

(Bild: Bloggaren.se)