Ohlsson och Gauthiod hoppas störa serieledaren (igen)

Fyra raka segrar – ja, fem om man räknar in cupen.
Och idag ska Gauthiod återigen försöka att sätta stopp för serieledaren Alingsås FC:s framfart.
– Eftersom det inte var omöjligt då så är det inte omöjligt nu, konstaterar mittfältaren Sofia Ohlsson.

Den 25 maj var ett datum att minnas för Gauthiod när man, på bortaplan, lyckades nolla ett dittills obesegrat Alingsås. Efter 17 omgångar kan vi också konstatera att man, tillsammans Göteborgs DFF, är det enda lag som lyckats med det.

På lördagen kan AFC, vid ”rätt” resultat, säkra seriesegern. Men det vill förstås ett formstarkt grästorpsgäng sätta stopp för.
– Enligt mig är Alingsås det bästa laget vi mött i serien, och det är ganska förståeligt med tanke på deras många vinster, säger 22-åriga Ohlsson.

Gjorde ni er bästa match för året när ni slog dem med 1-0?
– Alltså, den var nog inte så bra spelmässigt, utan det var bara det att vi aldrig slutade kämpa och jaga boll. När vi väl fick tag på den så försökte vi hålla i den så mycket som möjligt, och till slut fick vi hål på dem. Men spelet var som sagt inte det bästa vi presterat i år.

Konkurrensen i bästa-match-kategorin har ju dessutom hårdnat på sistone. Gauthiod har bara släppt in två mål på fem matcher och vunnit samtliga – fyra i serien, en i Svenska cupen.
– Ja, vi har gått som tåget och det har varit riktigt kul. Det är mycket mer positivt nu än tidigare och bättre krigarinställning. Det hade vi inte jättemycket av i våras, utan då då var det ungefär: ”Nu har vi match, hur ska vi lösa det här? Det blir väl som det blir.” Lite så. Det gick bra i vissa matcher då också, men det höll aldrig i sig som det gör nu, säger Sofia Ohlsson.

Vänersborgstjejen gör sin fjärde säsong i den röda tröjan och har under merparten av året bildat ett starkt innermittfältspar tillsammans med veteranen Anna Ahlstrand.
– Det har varit lite upp och ner för mig, jag kan ju inte påstå att varje match har varit bra från min sida, men för det mesta är jag nöjd. Det funkar ju ganska bra med Anna på mitten också, vi ”connectar” bra på ett enkelt sätt.

Kontraktet är säkrat och ni har väldigt långt upp till förstaplatsen. Hur motiverar ni er inför de avslutande matcherna?
– Vi vill ju gärna vinna varje match, inget snack om den saken. Det handlar väl mest om att ta sig så långt upp som möjligt, och självklart hade det varit coolt att vinna alla matcher under höstsäsongen. Vi får sikta på det!

(Bild: Bibbi Dahlström)