Oklar framtid i VIF för derbyladdande Sävhage

Några få matcher till – eller hela hösten?
Adam Sävhage vet fortfarande inte hur länge han kommer att stanna i Vänersborgs IF.
– Jag är kluven, säger försvararen inför derbymötet med VFK.

I februari tecknade 22-årige Sävhage ett kontrakt med VIF, men då med ett förbehåll: han öppnade nämligen för eventuella studier senare under året.

Nu är vi ungefär där och Adam Sävhage har kommit in på en utbildning i Luleå, men han hoppas främst på att antas till Arkitektprogrammet vid Umeå Universitet, som han fått en reservplats på.
– Inget är spikat än. Jag är kluven kring hur jag ska göra, det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig och därför har jag inte bestämt mig än. Det kan bli hur som helst, säger mittbacken som varit ett ordinarie inslag i VIF:s startelva hittills.

Vad tycker du om säsongen så här långt?
– Det har ju varit en rolig säsong, det är bara tråkigt att vi inte fått med oss de poäng vi egentligen förtjänar. Det kanske låter klyschigt att säga, men det känns lite så: vi har gjort bra prestationer men inte kunnat få in bollen, och därför förlorat lite för enkla matcher.

Adam Sävhage medverkade i vårderbyt mot VFK, som VIF vann med 2-1. Nu är ambitionen att göra något liknande, och än känner inte Upphäradsprodukten av några nerver.
– Det blir ju lite mer anspänning i just en sån här match, men inför påverkar det inte mig så mycket eftersom jag inte är från Vänersborg och inte har någon lång historik i klubben. Men man känner ju på de andra i laget att matchen har lite tyngd, säger han.

Känner ni någon stress att börja ta trepoängare nu i början av hösten?
– Hösten är ju lång, men vi har suttit i den här situationen ett tag så det har ändå blivit en vana. Vi har sagt hela tiden att vi måste börja ta poäng, så det är inget nytt. Men det är klart att man får kniven ännu närmare strupen ju längre tiden går.

(Bild: Bibbi Dahlström)