Olesen stannar kvar i Främmestad – som har testkvintett i träning

Han gjorde 40 procent av Främmestads mål i år.
Och Emil Olesen tänker fortsätta att näta i lagets tröja även 2020.
– Frågan var ju om jag skulle spela i Främmestad eller lägga av helt, erkänner 26-åringen.

Olesen var förstås en avgörande ingrediens i klubbens division 3-brygd under den gångna säsongen, när man säkrade kontraktet först i den näst sista omgången.

Främmestad gjorde 35 seriemål totalt – Emil Olesen stod för 14 av dessa. Och nu har han alltså gett klartecken för en fortsättning.
– Ja, men det får bli efter lite andra förutsättningar med mindre träning och så. I år har det funkat, men då har min sambo varit ledig halva året. Nu när hon ska jobba bland annat helger och kvällar så får vi se hur det kommer arta sig, säger forwarden till TVG-fotboll.

Det har ryktats om ett intresse från Gauthiod. Har det funnits någon sanning i det?
– Personer runt Gauthiod har pratat med mig, de har nog känt av läget kanske. Men frågan var ju om jag skulle spela i Främmestad eller lägga av helt. Jag känner att det är här och nu som Främmestad kommer att ligga i trean och då vill man vara med på den resan.

Andra nyheter från föreningens herrlag? Ytterbacken Jonatan Bahnemann lämnar – Emtunga är den förmodade adressen där – och mittfältaren Robin Lundgren är fortfarande inte säker på hur han ska göra nästa år.
– Det var ju en av våra bättre spelare i höst. Han tillför otroligt mycket, inte bara på planen utan i omklädningsrummet också, säger allt-i-allon Peter Falkebäck, som bland annat ingår i Främmestads fotbollssektion.

Därtill är Simon Karlsson, Rickard Fritsch och Sebastian ”Casa” Johansson alla aktuella för Gauthiod.

På sistone har Främmestad också låtit några lokala namn visa upp sig på träningsplanen: Tråvad-Larvs 18-åriga duo Viktor Johansson och Gabriel Larsson, Nossebro-försvararna Markus Longnell och Viktor Dahlberg, samt Levene-Skogslunds mittback Marcus Haraldsson.

Peter Falkebäck är också involverad i arbetet med att locka en ny tränare till damlaget – där Sonja och Fredrik Strömdahl har för avsikt att kliva åt sidan – och enligt honom går det framåt på den fronten.
– Vi har haft jättebra samtal och förhoppningsvis kommer det att lösa sig med damtränare snart, men även med hjälptränare till herrlaget, säger Falkebäck.

(Bild: Martin Ahlin)