Olson om de hårda orden: ”Förstår inte vad de menade”

Wargön förlorade första kvalmatchen.
Och blev efteråt kallat ”Sveriges i särklass mest osympatiska lag”.
– Jag förstår inte alls vad de menade, säger lagkapten Anton Olson.

På söndag får WIK en ny chans i divison 5-kvalet när man möter Sandhult på bortaplan. Där krävs tre poäng, annars är med största sannolikhet säsongen över.

Det kan den å andra sidan vara även vid seger.
– Det finns väl två eller tre olika utgångar. Den ena är att vi åker ur kvalet, den andra att vi vinner på söndag och Mjörn sedan förlorar mot Sandhult och vi tar det på målskillnad, medan den tredje är att vi blir bästa tvåa och får möjlighet att spela en extramatch för att gå upp, konstaterar Anton Olson, den VFK-fostrade kaptenen som tillhört föreningen sedan 2013.

Han har med andra ord gått bet många gånger i toppen av sexan.
– Ja, precis, det är rätt svårt att ta sig ur den här ”leran” i division 6. Att gå upp har varit målet hela tiden och vi har varit väldigt nära många gånger också. Det hade känts otroligt skönt att lyckas med det i år.

Innermittfältaren menar samtidigt att 2-3-förlusten mot Mjörn var resultatet av tillfälligheter snarare än svaga nerver.
– Känslan är att det var ett orättvist slutresultat. Vi hade väl tio-tolv lägen i andra halvlek och vanligtvis gör vi mål på fyra av dem, men det ville sig inte, säger Olson.

Som dessutom får bemöta uttalandet från Mjörns spelande tränare, Patrik Karlsson, som i en intervju med Alingsås Tidning hävdade att Wargön är ”Sveriges i särklass mest osympatiska lag, vilket jag tror att många skriver under på”.
– Vi är väl ett lag som kanske pratar lite för mycket med domaren och möjligtvis ibland med motståndarna, men vi har förbättrat oss otroligt mycket på den punkten. Jag förstår inte alls vad de menade och skrev i just den här matchen: jag tycker att vi hade en ganska sund inställning både mot dem och mot domaren, säger Anton Olson.

Redo för ännu en kvalrysare.

(Bild: Bloggaren.se)