Olsson laddar inför sista (?) matcherna i Edet: ”Ska klara det!”

Några rutinerade rävar har tillkommit i Edet FK.
Och samtidigt väckt liv i en del av de yngre.
– Det känns som att flera spelare höjer sig i deras närvaro, konstaterar anfallaren Marcus Olsson inför fredagskvällens möte med Halvorstorp.

Med ”bara” sex förluster under säsongens gång är Edet knappast sämst i division 5-klassen, utan problemet har varit att man så sällan vunnit. Årets tredje seger kom dock senast – via 5-1 mot tabellfyran Trollhättan Syrianska – och tog laget upp på den negativa kvalplatsen.

Samtidigt hävdar 33-årige Marcus Olsson att formen varit på uppåtgående under en längre tid.
– Jag tycker ju personligen att det känts bra sedan vi började om, när höstsäsongen drog igång. Och det är klart att med Mats (Johansson) och ”Alex” (Alexander Mellqvist) så blir det lite mer rutin. Det känns som att flera spelare höjer sig i deras närvaro.

Är du en av dem?
– Jag bröt ju lillfingret i maj och var borta i tre månader så för mig är det ju bara kul att spela igen och att kunna tillföra lite förhoppningsvis, svarar Olsson som faktiskt åkte på skadan i samband med en olycklig duell mot just Halvorstorp i våras.

Den matchen slutade 1-1 efter att HIS kvitterat med kvarten kvar.
– Vi har mött dem många gånger genom åren, och jag tycker att de var stora och tunga när vi mötte dem senast. Jag tror att det kan bli en jämn match, men hoppas förstås att vi drar det längsta strået.

Hur ser du på det läge ni befinner er i?
– Jag är väl inställd på att vi ska klara det, det hoppas jag att resten av laget gör också. Vi har material för att ligga högre upp men det har ju inte funkat riktigt, förklarar Olsson som samtidigt aviserar att höstens matcher troligtvis blir hans sista på fotbollsplanen, även om man aldrig ska säga aldrig.

Vid årsskiftet väntas hans andra barn komma och Marcus Olsson är beredd på att det kan bli svårt att få ihop familjepusslet. Av den anledningen blir naturligtvis de kommande matcherna med Edet extra viktiga.
– Jag vill inte åka ner, jag vill inte avsluta på ett sånt sätt.

(Bilder: Edet FK)