Pettersson påstås ha nobbat anbud från dansk klubb

Han kunde ha flyttat till Danmark – men Tom Pettersson blir kvar i Östersund säsongen ut.
Det skriver Expressen.
– Jag är hundra procent fokuserad på att lösa den här situationen som vi satt oss i, säger han till tidningen.

På tisdagen presenterade Expressen uppgifterna om intresset från Odense, för tillfället sjua i den danska högstaligan.

Man hävdar bland annat att Odense och Östersund ”i princip” kommit överens om en övergångssumma, men att Pettersson själv valt att fullfölja sitt norrländska uppdrag.
– Jag vill inte kommentera det och allt sånt snack får du ta med min agent. Jag vet bara att jag är hundra procent fokuserad på att lösa den här situationen som vi satt oss i och jag ska se till så att Östersund spelar i allsvenskan även 2020, säger Tom Pettersson till Expressen.

Att mittbacken, som är fotbollsfostrad i Trollhättans FK, däremot följts av utländska klubbar bekräftar agenten Arash Bayat.
– Det har varit en hel del förfrågningar kring Tom denna sommar, men han har hela tiden haft ståndpunkten att han fortfarande har ett jobb kvar att fullfölja i Östersund. Han vill inte lämna klubben i detta skick och det tycker jag personifierar Tom.

(Bild: Östersunds FK)