Petterssons Kungsbacka vill stoppa Gauthiod från cupskräll

För Ida Petterssons Kungsbacka är det ett avbrott i den allsvenska vardagen.
För Gauthiod en cupfest inför förväntad storpublik.
– Det blir absolut ingen underskattning från vår sida, säger 22-åringen från Trollhättan.

På tisdagskvällen inleds den tredje omgången i Svenska cupen med att division 1-gänget Gauthiod möter allsvenska jumbon Kungsbacka på Lunnevi. Segraren där kvalificerar sig för nästa års gruppspel.

Kanske är också matchen en välkommet inslag för gästerna, som bara tagit fyra poäng på 17 omgångar hittills och därmed ser ut att tvingas återvända till elitettan.
– Det är klart att det är tufft, det ska jag inte sticka under stolen med, men det finns inte så mycket mer att säga om det. Vi får bita ihop och köra på, för det hjälper inte att lägga sig ner och sluta kämpa, säger Ida Pettersson.

Är målsättningen fortfarande att klara sig kvar i allsvenskan?
– Poängmässigt finns chansen i teorin, det är ju ändå en del matcher kvar. Hade vi redan gett upp så hade det inte varit någon idé att hålla på med den här sporten. Så länge det finns en chans så kommer vi att kämpa för liv och död.

Vänsterbacken konstaterar att det ska bli ”jättekul” att möta Gauthiod, som hon faktiskt extratränade med en gång i tiden, då som talangfull tonåring.

Det är även ett motstånd som Pettersson har största möjliga respekt för.
– Jag vet inte så mycket om Gauthiod förutom att Hilma (Lundqvist, målvakten) är där, men man ska aldrig underskatta ett lag. De spelar ändå i division 1 och det har skett större under så vi måste vara hundra procent förberedda, konstaterar hon.

Om Ida Pettersson får spela visste hon inte under måndagseftermiddagen, men det är långtifrån omöjligt.
– Det är alltid kul med match, och jag vill spela alla matcher som går.

(Bild: Imagine Studio AB)