Ronny Fredriksson: ”Jag kan ta upp Oddevold på två år”

Oddevolds näste tränare?
Ronny Fredriksson slår ett slag för – sig själv och sonen Christian.
– Oddevold, vill ni gå upp? För det tar två år, säger han i podden Skruvdubb & Fyrafyratvå.

72-årige Fredriksson, som idag coachar Brålanda i division 4, är programmets senaste gäst. Där går han igenom en lång karriär som bland annat innehöll en kort sejour med Karlskrona i den näst högsta serien.

Ronny Fredriksson har också gjort sig känd som en tränare som ofta lyckas avancera uppåt i seriesystemet med sina lag. Men trots snart 30 år som Uddevallabo så konstaterar han samtidigt att han aldrig fått en riktig förfrågan från något av stadens två främsta herrlag, Oddevold och IFK Uddevalla.
– Det kan jag tycka är lite sådär, när jag ändå bor i stan. Det är lättvindigt. Ta mig och Christian (Fredriksson, idag U19-tränare i Oddevold), inga resor, säger Ronny Fredriksson i Skruvdubb & Fyrafyratvå, och tillägger:
– Jag kan sälja mig: Oddevold, vill ni gå upp? För det tar två år. Inom två år har jag fört upp nästan varje lag. Tänk vad många som hör på detta och tänker: ”Nu är han inte klok, den dryge gubben!” Haha!

I avsnittet, som redan nått en stor publik sedan det lades ut på fredagen, berättar Fredriksson också om sin spelarsejour i allsvenskan, fäblessen för snabba spelare, den fasta spelfilosofin, anklagelserna om långa bollar, smeknamnet ”Cruijff” och sitt avund gentemot FC Trollhättans tränare William Lundin.

Och mycket mer än så, förstås.

Ni hittar avsnittet via Soundcloud-länken här nedan, eller genom att nyttja Podcaster– eller Acast-appen.