Rosén tackar för sig i LNIK – och lägger skorna på hyllan?

Jennifer Rosén har gjort sin sista match i Lödöse Nygård.
Och som fotbollsspelare överhuvudtaget?
– Så som det känns nu kommer jag nog inte spela mer, konstaterar hon.

28-åriga Rosén (näst längst till höger på bilden) gjorde tjugo matcher för LNIK under året och togs vid flera tillfällen ut i Tifosielvan för sina insatser som svårpasserad mittback.

Men redan i samband med säsongens sista match, mot Rössö, hade hon också tagit beslutet att lämna division 1-klubben, och tog emot en blomsterkvast för sin tid i den vita dräkten.
– Jag funderade på att sluta redan före den här säsongen men kände att jag ville spela i division 1 tillsammans med tjejerna. Sedan har det växt fram mer och mer under säsongen att jag just nu känner att jag vill sluta med fotbollen. Jag har svårt att få ihop vardagen med jobb, familj och fotboll, berättar Jennifer Rosén för TVG-fotboll.

Hur har tiden i Lödöse Nygård varit?
– Jag har sedan den första dagen jag började i LNIK känt mig som hemma och som en del av LNIK-familjen. Jag har trivts otroligt bra. Det är en väldigt familjär känsla som präglar klubben med tanke på fotbollen är en så central del i bygden Nygård-Lödöse, och det märks också tydligt på alla fantastiska supportrar som stöttat oss vid såväl hemma- som bortamatcher. Sånt gör att man känner lite extra för klubben.

Samtidigt stänger inte den TFK-fostrade mittbacken dörren helt för en fortsättning på annat håll.
– Nu ska jag först och främst vara med familjen och ta igen lite familjetid. Så som det känns nu kommer jag nog inte spela mer, men man ska aldrig säga aldrig, säger hon.

(Bild: Lödöse Nygård IK)