Så är läget i våra lokala serier inför avslutningen (dam)

Det börjar dra ihop sig i våra lokala serier, och några av dem avslutas faktiskt nu till helgen.
Därför bjuder TVG-fotboll på en snabb genomgång, med extra fokus på de damdivisioner där det är bäddat för dramatik.

(Obs: läs om herrarnas avslutning här!)

DAM,
DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Kommentar: Till helgen ska damettan avslutas och dramatiken är ett minne blott. Alingsås är redan klart för kval – ett dubbelmöte med Älvsjö AIK – till elitettan, samtidigt som vi också vet att Orust, Hertzöga och Skövde KIK åker ur.
Det lokala lag som gått bäst i år är Gauthiod, som blir fyra eller femma beroende på resultatet borta mot Qviding. Rävåsen möter samtidigt Göteborgs DFF på hemmaplan.
Skoftebyn kan passeras av Lödöse Nygård vid förlust mot Skövde KIK, men det känns föga troligt. LNIK rundar ju av säsongen hemma mot Rössö.

DIVISION 2 NORDVÄSTRA GÖTALAND

Kommentar: TFK/HIS säkrade seriesegern i förra omgången och får nu möjligheten att göra en sorts fotbollens motsvarighet till ärevarv – nämligen avslappnat möta de lokala representanterna Åsebro Brålanda (b) och Vänersborgs FK (h) under säsongens avslutning.
VFK kan å sin sida sluta allt från tvåa till fyra i den här divisionen. Utöver TFK/HIS väntar Skepplanda härnäst, på hemmaplan. När det gäller dalsländska ÅB så är det redan klart att man blir kvar i division 2. Herrestad är det enda laget som åker ur.

DIVISION 3 NORRA

Kommentar: Arentorp Helås är på väg mot en perfekt säsong i trean – seger borta mot mittengänget JK10 i nästa omgång så är bedriften ett faktum. Bakom dem är Värsås klart för kval, och vi vet också att Vänersborgs IF blir fyra då man redan spelat klart.
Wargön kämpar för att behålla sin femteplats framför Levene-Skogslund. Vinst borta mot nästjumbon Skara till helgen så blir det också så.

DIVISION 3 SÖDRA

Kommentar: Segern senast mot Mariedal (4-1) var viktig för Elmer-Fåglum/Främmestad/Nossebro, som befinner sig på säker mark och dessutom lär stanna där då redan nedflyttningsklara nästjumbon Östadkulle väntar på hemmaplan i sista omgången. Enda hotet kommer från Toarpsalliansen, som möter serieledande Alingsås KIK härnäst. Tufft värre för det gänget.

DIVISION 4 VÄSTRA

Kommentar: De två topplagen är redan klara med säsongen och det blev en målskillnadsaffär där Skoftebyn U drog det längsta strået. Det innebär att Lödöse Nygård U får förbereda sig för division 3-kval i höst.
Bakom dem? Tja, VFK U ser ut att ta tredjeplatsen då man har en match mindre spelad än Sjuntorp. Där väntar närmast ett möte med Halvorstorp A/Trollhättans FK U (b), innan man avslutar mot Åsaka (b). Det sistnämnda motståndet kommer även att ställas mot Sjuntorp.
Därmed har Åsaka också två chanser att passera Göta/Edet, som å sin sida möter Vänersborgs IF U på lördagen.

DIVISION 4 NORRA DALSLAND/BOHUSLÄN

Kommentar: Frändefors är det enda laget i den här serien som spelat klart, och det är ju mycket sannolikt att man hamnar på en tredjeplats då Åsebro Brålanda U ställs mot Tösse på bortaplan i sista omgången.

(Bild: Bloggaren.se)