Så går snacket inför division 3-derbyt i Trollhättan

Idag spelas det heta division 3-derbyt mellan Skoftebyn och Trollhättans BoIS på Nysätra.
TVG-fotboll har därför kontaktat ett gäng kända profiler för att ta reda på hur de tänker – och förstås hur det kommer att gå.

Thomas ”Lommen” Karlsson, Skoftebyprofil:
– Ett derby är alltid ett derby och jag ser fram mot en spännande kamp, där jag tror att Skoftebyn vinner på bättre dagsform. Och glöm inte pengar till hamburgare förresten. Väl mött!

Tom Pettersson, Östersunds FK, tidigare i Trollhättans FK och FCT:
– Det blir 3-0 till Skoftebyn efter ett hattrick av lagkapten Krister Andersson: det första på hörna, det andra på inläggsfrispark och vid det tredje driver han upp bollen och gör en Kompany!

Kajsa Mazola, tränare i Vänersborgs FK:s damlag, men med ett förflutet i Skoftebyn och släktingar i BoIS:
– BoIS har fått en tung start samtidigt som Skoftebyn har startat desto bättre. Det kommer att vara heta känslor på planen men tyvärr så tror jag att Skoftebyn blir det spelförande, och även vinnande, laget. Men, jag har gärna fel och jag hoppas att BoIS tar med sig tre pinnar hem efter ett segermål av Hampus (Vajizovic)!

Magnus Larsson, nöjesprofil med BoIS som moderklubb:
– Jag spelade faktiskt min sista A-lagsmatch när jag var 42 år gammal, och kommer dessutom försöka hinna spela i TBIS C-lag i år. TBIS vinner med 2-1. Jag har inte följt med i snacket så det är en chansning från hjärtat.

Oscar Ehner, mittfältare med BoIS som moderklubb, nu i Qviding:
– Tyvärr har det kanske inte börjat så bra för BoIS men jag tror på första vinsten i derbyt. Jag tänker att båda lagen känner varandra väl så det blir mycket kamp och känslor. 2-1 till BoIS blir det och (Mattias) Wahman avgör sent.

Gustaf Andersson, numera bosatt i Helsingborg men med BoIS som moderklubb, och meriter från spel i TFK, Västra Frölunda, IFK Göteborg och Helsingborgs IF:
– Jag har faktiskt sett både TBIS och Skoftebyn i år. Jag tippar 3-2 till TBIS. Skoftebyn kommer att spela sitt offensiva spel och det kommer delvis ge utdelning, men TBIS är ändå snäppet starkare.

William ”Trädet” Bohlin barrar in två mål…

Josef Daoud tippar.

Marika Arvidsson, kommentator och fotbollsexpert på P4 Väst:
– Man tappar lätt räkningen när man ska hålla koll på antalet spelare och ledare som nyligen varit svartvita och nu istället blivit rödvita eller tvärtom. Det borgar för en härlig kamp och min känsla är att det blir ett tajt och tufft derby och många situationer där ”matchen i matchen”-duellerna kommer vara viktiga att vinna. Känslan är ändå att Skoftebyn drar längsta strået i matchen och vinner med 1-0 och givetvis gör en dalslänning segermålet, Felix Ekblad.

Josef Daoud, idag i IFK Trollhättan, men även känd som FCT:s främste målskytt genom tiderna:
– 1-2. William ”Trädet” Bohlin barrar in två mål. Engjell (Ramadani) gör charmörernas mål. BoIS har inte riktigt startat lika bra som man hoppats, men lagom till ett hett derby så kommer vändningen.

Thomas ”Groda” Eriksson, fystränare i BoIS, tillika gammal måltjuv i klubben:
– Ett derby är ett derby. För oss är det egentligen som vilken match som helst, men folk pratar på stan och det är klart att det är något extra. Vi går för vinst! Lucas Brag är den ende vi inte har disponibel och jag tippar 2-0 till oss.

Jakob Johansson, moderklubb BoIS, men som sedan via FCT och IFK Göteborg, AEK Aten och Rennes tagit sig till landslaget:
– Det blir 2-0 till BoIS. Varför? För att BoIS är BoIS!

Martin Ahlin, chefredaktör för TVG-fotboll:
– Jag känner pressen efter att ha tippat rätt i Vänersborgsderbyt… men det här är minst lika svårt. Jag tror faktiskt i slutändan att själva underlaget fäller avgörandet – på konstgräs är Skoftebyn säkerligen mer organiserat än BoIS och kan styra och ställa. Det blir 2-0.

Peter Ohlson, för många känd som ”mr Halvorstorps IS”:
– Detta är faktiskt en serie jag följer lite extra av en anledning. Jag har sett delar av ett par matcher med Skoftebyn och tycker att de spelar bra. BoIS har jag inte sett ännu, men resultatmässigt har det ju startat lite trögt. Då kan det ju förvisso vara skönt att få spela ett derby som tar bort lite av de vanliga förutsättningarna som form och tabellposition. Men jag håller ändå Skoftebyn som favorit. Två mål känns som en logisk vinstmarginal så jag tippar 3-1 till Skoftebyn.

Henrik Läckberg, tidigare tränare i BoIS:
– 1-1. Det är ett derby som betyder mycket för båda lagen och känslan slår resultatet.

Magnus Blom, assisterande tränare i Halvorstorp:
– Eftersom många spelare och ledare har ett förlutet i båda klubbarna så tror jag på en tät match som slutar 1-1, framförallt på grund av att man i första hand vill undvika förlust istället för att våga vinna, som det ofta blir i derbyn.

Citat insamlade av Benny Johansson & Martin Ahlin.

(Bild: Anki Stelling/Skoftebyn)