Så går snacket inför division 3-derbyt i Vänersborg

Vänersborgs IF mot Wargön.
Rött mot grönt. Staden mot landsorten. Och så vidare.
Här har TVG-fotboll samlat några citat från olika profiler i området inför det heta division 3-derbyt på Vänersvallen.

Kajsa Mazola, tränare i Vänersborgs FK men med ett förflutet i VIF:
– En prestigematch deluxe! Skönspel tror jag inte står som prio ett på något av lagens listor utan det är tre poäng som gäller. VIF har varit något hetare hittills men med en match mer spelad. Wargön har mer rutin i laget men jag tror att VIF kommer att vara det aggressivare laget och tre poäng stannar på Vänersvallen!

Eric Bönström, ordförande i Wargöns IK:
– Jag tror att det blir 2-1 till Wargön. Matcherna mot VIF brukar alltid vara tuffa och det är ingen skillnad idag. VIF är obesegrat än så länge, men jag tror att WIK:s lite mer rutinerade lag kommer att dra det längsta strået. Det blir ett roligt derby med många unga, lovande fotbollstjejer.

Anki Gustafsson, före detta tränare med koppling till både VIF och WIK:
– Jag tror att VIF vinner med 3-1. Mina tankar är att Wargön haft det lite jobbigt i försvarsspelet och därmed heller ej lyckats med sitt anfallsspel så som de önskat. Sedan så saknas enligt mina källor Lisa Jensen och det har varit deras mest kreativa spelare hittills i de matcher jag sett.
– VIF har en bra stomme i sin backlinje och där är det svårt att passera. Får sedan Amanda Sjöö och Elin Leijon tag i mitten så kommer de att servera många fina bollar till VIF:S snabba yttermittfältare och forwards. Där tror jag att Wargön kommer få det jobbigt!

Elin Carlsson, mittfältare i Skoftebyn med allsvenska meriter:
– Jag tippar 2-0 till VIF. Det kommer sannolikt att bli en tajt match, men VIF är fortsatt obesegrat och har släppt in få mål bakåt, vilket jag tror blir avgörande i den här matchen.

Håkan Sandersson, tränare i Trollhättans FK/Halvorstorp:
– Jag har ingen aning hur det ska gå faktiskt, men om Wargön har chansen att slå Herrestad så vinner de nog med minst sex, sju mål här. Så 7-0 då!

Lisa Jensen, anfallare i Wargön som missar dagens match:
– Jag tror att det blir en jämn och tuff match. Båda lagen kommer med varierande resultat från tidigare matcher men jag tror ändå att vi vinner med 3-1.
– VIF är ett ungt lag med flera duktiga spelare, men att vi har lite mer rutin kan vara avgörande. Samtidigt är det ett derby, med lite mer nerver och känslor inblandade, och då kan det gå hur som helst.

Martin Ahlin, chefredaktör på TVG-fotboll:
– Jag tippade ju att Wargön skulle placera sig högre upp än VIF i år och får väl på något sätt hedra det tipset genom att tro på bortaseger här. Lisa Jensens frånvaro kommer att bli väldigt kännbar, men Wargön vinner ändå med något mål.

L-O Lindberg, mångårig ledare i Trollhättans FK/Halvorstorp:
– Wargön kommer precis som VIF att tillhöra topp 3-4. Jag tippar 1-1 i derbyt.

Erik Torstensson, referatskrivande allt-i-allo hos Vänersborgs IF:
– Jag tippar 2-1. Wargön blir det tuffaste motståndet hittills för VIF, som haft möjligheten att trimma in spelet de första omgångarna och gjort det väldigt bra. Det är kul att se alla unga talanger ta nya steg framåt varje vecka.

Patrik Forsberg, tidigare tränare i Vänersborgs FK:s damlag, men även med ett förflutet i VIF:
– Jag tippar 3-2 VIF:s favör. Det är två lag i ett generationsskifte: framförallt i VIF medan WIK långsamt slussar in sin nya generation. Det stabila försvarsspelet tillsammans med en formtoppad, entusiastisk offensiv fäller avgörandet till VIF:s fördel. Jag vet inte hur laguppställningarna kommer att se ut men det finns några spännande framtidsspelare i båda lagen att hålla ögonen på.

(Bild: Unsplash)