Scherdin accepterar Åsebros favoritskap i femman

Heter Dalslandsfemmans seriefavorit Åsebro IF?
– Om vi ska vara absolut i topp vet jag inte, men topp tre vill vi vara, säger veteranen och lagkaptenen Martin Scherdin.

Åsebro-ikonen har hunnit fylla 42 år och varit med om sin beskärda del av premiärer genom åren. Ändå erkänner han att det ”börjar kittla lite” inför lördagsmötet med Bäckefors.

Nu är ju Scherdin (till höger på bilden) kapten också, en roll som han tagit över efter långtidsskadade bonussonen Adam Olsen, som återigen dragit korsbandet.
– Det är ju ett minus såklart för oss, en startspelare som försvinner. Det är tungt, säger Scherdin och berättare vidare om kaptenskapet:
– Vi gjorde väl en liten omröstning och det bara att bocka och buga. Vi är väl tre stycken som delar på det och det känns bra.

Hur har försäsongen varit för er del?
– Stabil får jag säga. Det har gått bra: inga fantastiska prestationer och inga djupa dalar. Nej, det känns stabilt.

På vissa håll har ni fått bära favoritskapet i femman. Vad säger du om det?
– Det är klart att man förstår det. Vi har ju fått behålla gänget från ifjol och fått lite spets, som Oscar Jonasson till exempel. Sedan om vi ska vara absolut i topp vet jag inte, men någonstans topp tre vill vi vara, svarar Scherdin.

Den främsta konkurrensen? Den tror han kommer från Ed och Färgelanda.
– Ed kom uppifrån och har tappat mycket, men det är en plantskola där de är duktiga på att fostra nya spelare. Man vet inte riktigt var man har dem. Samma med Färgelanda, de tror jag litegrann på i år.

FAKTA
Åsebro IF
Placering ifjol
: 3:a i division 5 Dalsland.
Tränare: Per Aronsson.
Nyförvärv: Andreas Sjöblom (Kroppefjäll), Oscar Jonasson (Mellerud), Victor Ljung (Håfreström), Johannes Tisell (comeback).
Förluster: Peter Eriksson (slutat).
Seriepremiär: Hemma mot Bäckefors, på lördag klockan 15.00.

(Bild: Åsebro IF)