Scherdin laddar för ny kvalchans – och karriärens sista match?

Om Martin Scherdin spelar sin allra sista fotbollsmatch i helgen?
– Du, jag vet ärligt talat inte. Man blir ju inte yngre, samtidigt som jag fortfarande tycker att det är vansinnigt kul, säger den 43-årige Åsebro-ikonen inför söndagens kvalmöte med Svane.

Division 4-kvalet fick en dålig start för anrika Åsebro, som drabbades av en 0-4-förlust borta mot IFK Strömstad. Det innebär att förutsättningarna för uppflyttning är kluriga, även om en omgång återstår.

Det inser även Martin Scherdin.
– Vi måste ju försöka göra det vi kan, även om vi vet att chansen är liten, säger anfallaren som inte var helt nöjd med förra veckans insats:
– Det var absolut inte orättvist att vi förlorade, men 0-4 var kanske lite väl stora siffror. Vi skapade inte tillräckligt mycket för att vinna matchen, så ärliga får vi vara, men resultatet stack iväg på slutet.

Har du någon koll på nästa motståndare, Svane?
– Egentligen inte. De har ju (Ibrahim) Tahini framåt och du vet ju vad han kan. Det är något att hålla ögonen på. Känslan annars är väl att de kanske är bättre framåt än bakåt.

När TVG-fotboll når Scherdin sitter han för övrigt i ett älgtorn vid Hjortens udde i Dalsland, men har ”inte sett något på tre dagar”.

Anfallaren lär å andra sidan ha hunnit ladda batterierna inför ännu en match där mycket står på spel.
– Personligen tycker jag att det är roligt att spela matcher, och att vara med i det här kvalet är bara positivt. Vi sätter absolut ingen press på oss själva överhuvudtaget. Vi hade ju som mål inför säsongen att förbättra oss jämfört med förra året, och det hade har vi redan gjort, säger han.

Kan det här bli din sista match? Eller kör du vidare?
– Du, jag vet ärligt talat inte. Man blir ju inte yngre, samtidigt som jag fortfarande tycker att det är vansinnigt kul. Jag vill inte säga varken ja eller nej på den frågan, konstaterar Scherdin som även tränar dotterns F13-lag i Åsebro Brålanda, vilket enligt honom kommer att vara ”prio ett” framöver.

(Bild: Åsebro IF)