Segrar går före mål för formstark Albinot Rexhepi

Vi är vana vid anfallare vars mål är att göra mål.
Men för Albinot Rexhepi har annat större betydelse.
– Jag vill bara vinna matchen, och jag kan inte göra det ensam, säger han inför söndagens derbymöte med Oddevold.

När FCT nätar brukar det bara behövas maximalt tre gissningar för att pricka spelaren som gjort det – Robert Lipovac (sex), Albinot Rexhepi (fem) och Richard Cindric (fyra) har nämligen gjort 15 av de totalt 16 målen hittills.

Rexhepi, som kom i vintras från Vårgårda, är kanske den som är hetast i det avseendet just nu. Fem baljor på lika många matcher säger facit, om vi räknar in maj månads DM-seger (3-0) mot Vänersborgs IF.
– Jag försöker hjälpa laget med allt jag kan, och gör jag inte mål i en match så är det ingen fara. Jag ser mig själv som en anfallare som springer mycket och jobbar mycket defensivt också, och det tar på ens krafter. Jag väger inte 70 kilo, det är 90 pannor det här, haha, säger han och fortsätter:
– Varför det har blivit en del mål på senare tid? Det har bara blivit så, känns det som. Jag har alltid vetat att jag är bra därframme och har en näsa för mål, så jag har aldrig varit orolig.

Sedan i april bor 26-årige Rexhepi med familjen i Trollhättan, samtidigt som han jobbar på Lyrfågelskolan, däribland med fotbollsakademin.

Han säger sig trivas bra, både med det och FCT. Och det är lätt att förstå med tanke på det förtroende han fått från tränaren William Lundin. Speltiden hittills: tio starter och ett inhopp på elva matcher.
– Jag är tacksam för det, men jag kämpar hårt för det varje träning också, konstaterar Albinot Rexhepi.

Varför går det så bra just nu för FCT?
– Vi har en väldigt bra sammanhållning. Vi har kommit väldigt nära varandra, alla ledare och spelare, och det känns som en familj. Jag tror att det är en stor del i varför det går så bra. Sedan tror vi väldigt mycket på oss själva och sliter hårt varje träning. Det ger resultat.

Vad vet du om söndagens motståndare, Oddevold?
– Att de är från Uddevalla, haha. Självklart kommer det att bli en rolig match. I derbyn spelar det ju ingen roll hur man ligger till i tabellen, utan ett derby har sina egna känslor. Oskarshamnsmatchen är historia, nu måste vi se framåt, säger Rexhepi som kan luta sig emot det faktum att FCT slog (2-1) lokalrivalen Ljungskile tidigare i år.
– Vi tror på oss själva och vet att vi är bra fotbollsspelare och ett bra lag. När alla vaknar på rätt sida och är ”fit for fight” så är vi jävligt grymma!

(Bild: Tommi Nyman)