Sinani blir kvar hos VIF: ”Bättre än när han var aktiv senast”

Även Vänersborgs IF brottas med sjukdomar inför helgens match.
Ett osäkert kort är tränaren Frank Rosendahl.
– Vi får se om jag följer med, säger han.

Hani Shurrab och Andreas Jansson missar mötet med Främmestad av samma anledning, medan Moussa Taher och Selami Sinani vilas på grund av skadekänningar.

När det gäller just 34-årige ”Sella” så meddelade VIF på fredagen att han blir kvar i A-truppen efter en längre prövoperiod.
– Det trodde jag väl kanske inte riktigt från början, men han har verkligen jobbat stenhårt för det här. Jag är jätteöverraskad, erkänner Rosendahl, som dessutom menar att Sinani till och med tagit steg framåt jämfört med sin förra sejour i klubben:
– Om jag ska vara helt ärlig så har han mycket bättre värderingar idag än när han var aktiv senast. Förut hade han väl en tendens att hålla i bollen för mycket, men så är det inte längre.

Själv missade en krasslig Frank Rosendahl onsdagens och torsdagens träningspass, men han vet ändå vad man vill få ut av matchen mot division 3-laget Främmestad.
– Jag räknar att vi, ungefär som mot Säffle, kommer vara det spelförande laget, och då måste vi bli mycket bättre än vi var då. Vi var alldeles för omständiga i vårt spel. Nu vann vi ändå, men inte för att vi var så väldigt bra. Jag vill se ett bättre bolltempo och att vi fortsätter spela ett bra försvarsspel, för det har vi gjort hittills.

(Bild: Patrik Karlsson)