Sista chansen för Mellerud: ”Har tagit kliv i rätt riktning”

Vinna eller försvinna.
Så ser det ut för Mellerud i lördagens kvalmöte med Kortedala.
– Jag är ganska säker på att det är ett bättre lag än det vi mötte förra veckan, säger tränaren Henrik Olsson.

Division 3-kvalet inleddes för MIF:s del med en 0-3-förlust borta mot Åsarp-Trädet, och med tanke på att bara ett av fyra lag i gruppen garanteras en plats i den serien så börjar goda råd bli rejält dyra.

Mellerud behöver, helt enkelt, ta tre poäng på Dalslands Sparbanks Arena.
– Måndagsträningen var lite tuff, men under veckan har vi repat mod och jag tycker ändå att vi har tagit kliv i rätt riktning sedan dess. Vi hade ett sent möte på torsdagskvällen där vi kollade på Kortedala och kom överens om att det här inte är kört, säger Henrik Olsson och tillägger:
– Vi har inte satt oss i en bra situation, men chansen finns och så länge den gör det så tänker vi kämpa för det.

Vad vet du om Kortedala?
– Jag har inte sett dem själv utan fått rapporter från andra som sett och mött dem. Vad jag kan bedöma så är det ett spelskickligt lag, men vi har koll på vilken matchbild de vill få till och ska gör allt vi kan för att störa deras matchplan. Jag är ganska säker på att det är ett bättre lag än det vi mötte förra veckan.

Känner du själv något pulspåslag inför såna här matcher?
– Jag sover bra på nätterna och ligger inte och grubblar för jäkla mycket, men det är klart att det kommer kännas när jag åker till Mellerud på morgonen. Jag känner ändå att vi gjort allt vi kan för att förbereda oss på bästa sätt, svarar Olsson.

MIF riskerar att sakna några spelare på grund av sjukdom, och först på lördagen lär man veta vilken trupp som ställs på benen.
– Men oavsett så har vi spelare som ska kunna fixa det här, om vi bara kommer rätt in i matchen. Det känns som att vi skulle behöva ha ett ledningsmål att spela på för att få lite nerver att släppa. Vi är ett bättre fotbollslag än vi har visat den senaste månaden, men matchstarten blir viktig.

(Bild: Marcus Ek)