Sjukhustips ledde till Wargöns nye anfallare

Ett yrvaket samtal från sjukhuset.
Så drog processen igång när Wargön fick Johannes Sunnemar att göra fotbollscomeback.
Och nyförvärvet nätade med sin premiärtouch i årets första match.

Vissa värvningshistorier är bättre än andra, och visst finns det något tilltalande med den som gäller division 6-klubben Wargöns senaste tillskott.

Allt började med att mittfältaren Andreas Malm opererade sitt korsband för två veckor sedan. När han vaknade upp – möjligtvis fortfarande påverkad av narkosen – så ringde han tränaren Roland Olin och tipsade om Johannes Sunnemar.
– Han visste inte om han hade drömt det, men sa att jag var tvungen att ringa honom. Och det gjorde jag, berättar Olin.

Någon större övertalningskampanj krävdes inte, utan efter ett par träningspass hade den 24-årige anfallaren bestämt sig för att köra på.
– Han har haft ett brejk i ett par år men blev skitglad när jag ringde. Och det är ju en bra spelare för oss: glad, positiv, vältränad och känner flera i laget också. Jag har inte sett honom spela fotboll tidigare, men han har spelat bandy i IFK Vänersborg så jag vet att det är en bra kille. Det är ju ofta den karaktären man letar efter, säger Roland Olin.

Sunnemar, som är fotbollsfostrad i Vänersborgs FK, gjorde dessutom ett av målen i tisdagens 6-1-seger mot Trollhättans FF. Olin konstaterar att det ”såg bra ut spelmässigt”, men är samtidigt öppen för att spetsa truppen ytterligare.
– Ja, ja, bra fotbollsspelare har man alltid ögon och öron öppna för. Målsättningen har varit och är fortfarande att förstärka laget, framförallt med försvarsspelare.

(Bild: Wargöns IK)